Už není kauza Nagyová. Nečas ji překřtil na Ištvangate

17.07.2013 18:50

Podle bývalého premiéra Petra Nečase už není kauza Nagyová podle jeho bývalé pravé ruky, ale kauza Ištvangate. Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan prý akorát provádí právnické experimenty.

Už není kauza Nagyová. Nečas ji překřtil na Ištvangate
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

„Jak dlouho bude (vrchní státní zástupce Ivo Ištvan) provádět právnické experimenty?” ptá se Petr Nečas. Vrchní žalobce podle něj přivedl Česko na okraj ústavní krize. Teď už jen dojde na dehonestaci obviněných, když budou unikat odposlechy a části spisů.

„Od včerejška tu nemáme kauzu Nagyová, ale máme tu kauzu Ištvangate," dodal expremiér. Kauza prý připomíná čarodějnické procesy.

Jak už Nečas dříve řekl, vazební stíhání obviněných a výslechy svědků jsou podle něj uměle prodlužovány. „Zdržují, natahují a spoléhají na dovolené,” míní. Stejně tak zopakoval, že nejde o koluzní, nýbrž nátlakovou vazbu.

Co se týče vrchního státního zástupce Ištvana, ten podle Nečase mohl vše zosnovat jen proto, aby si „zachránil židli“. Podle připravovaného zákona o státním zastupitelství by totiž byl jeho úřad zrušen. Zmínil také vztahy mezi státními zástupci a některými ze soudců.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …