CzechTrade poradí jak uspět v Austrálii. Šanci mají strojírenské i potravinářské firmy

02.02.2015 10:55

Firmy, které by chtěly vyvážet své výrobky do Austrálie, se mohou 5. února v sídle agentury CzechTrade zúčastnit teritoriálního semináře „AUSTRÁLIE – rady a tipy pro české exportéry, obchodní a investiční příležitosti“. Ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade Vojtěch Helikar návštěvníky seznámí se současnou situací na australském trhu a poradí jim, jak se na vstup na tamní trh co nejlépe připravit a jak zde hledat obchodní partnery.

 CzechTrade poradí jak uspět v Austrálii. Šanci mají strojírenské i potravinářské firmy
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Firmy se na semináři také dozvědí, jaké oborové příležitosti Austrálie nabízí a které služby agentury CzechTrade jim mohou vstup na tamní trh usnadnit. Po přednášce bude Vojtěch Helikar účastníkům k dispozici pro individuální konzultace.

“Australané jsou otevření novým obchodním příležitostem a sami je často vyhledávají. Úspěšní malí a střední podnikatelé často navštěvují evropské veletrhy, kde hledají nové dodavatele nebo obchodní partnery, a dováží do Austrálie nové technologie či produkty. Proto je například účast na veletrzích přímo v Austrálii jedinečnou příležitostí jak navázat mnoho obchodních kontaktů,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Mezi perspektivní obory patří hlavně strojírenství, ve kterém jsou české firmy tradičně silné, potravinářský průmysl a zemědělství.

Kancelář agentury CzechTrade působí v Sydney od října 2013 a českým společnostem pomáhá s exportem nejen do Austrálie, ale také na Nový Zéland a do Oceánie. V loňském roce asistovala celkem 17 českým společnostem při vstupu na australský trh a zorganizovala 3 národní expozice.

Seminář se koná v čtvrtek 5. února od 9:30 do 15:30 v sídle agentury CzechTrade, Dittrichova 21, Praha 2.

O agentuře CzechTrade                                                                                            

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…