DIAMO: Závod ve Stráži pod Ralskem opět otevře brány veřejnosti

26.05.2016 7:35

Odštěpný závod Těžba a úprava uranu ve Stráži pod Ralskem opět otevře své brány veřejnosti. Tentokráte u příležitosti 50. výročí založení účelové organizace Uranové doly Hamr.

 DIAMO: Závod ve Stráži pod Ralskem opět otevře brány veřejnosti
Foto: DIAMO
Popisek: DIAMO

Kdy:
v sobotu 4. června 2016 od 10:00 do 14:00 hodin

Kde:
plocha před technologií NDS ML u vjezdu do areálu odkaliště mezi luhovskou křižovatkou a Stráží pod Ralskem (GPS: 50.7050686N, 14.7706403E)

Pro návštěvníky budou připraveny tématické stánky, kde se z informačních panelů a zasvěceného výkladu odborných pracovníků odštěpného závodu mohou dozvědět spoustu informací o historii těžby uranu v severních Čechách, jejích dopadech na životní prostředí a především současných činnostech a cílech odštěpného závodu, směřujících k úspěšné sanaci horninového prostředí po chemické těžbě uranu.

Návštěvníci též budou moci absolvovat prohlídkový okruh po areálech, kde v minulosti probíhala hlubinná i chemická těžba uranu, v nedávné době likvidace hlubinné těžby a v současnosti sanace následků po chemické těžbě uranu.

Vedení odštěpného závodu Těžba a úprava uranu na tuto akci srdečně zve všechny současné i bývalé zaměstnance, jejich rodinné příslušníky a samozřejmě i všechny ostatní, kteří mají zájem podívat se do míst, kde se těžil a upravoval uran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …