11. ročník konference DIGIMEDIA 2016: Ve znamení 2. digitální revoluce!

22.05.2016 21:47

Již příští středu 25. května se v kongresovém sále České televize bude konat 11. ročník mezinárodní konference o digitalizaci, médiích a tvorbě DIGIMEDIA 2016. Zúčastní se jí zahraniční hosté z EBU, SES ASTRA a DOLBY i top manažeři významných českých médií, státních orgánů, regulátorů a dalších institucí. Motto letošní konference „TELE (R) EVOLUCE?“ tradičně vystihuje karikatura Jiřího Slívy (viz příloha).

11. ročník konference DIGIMEDIA 2016: Ve znamení 2. digitální revoluce!
Foto: red
Popisek: Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace

·        Konference DIGIMEDIA v České televizi se zúčastní naši přední i zahraniční odborníci.

Jedním ze zajímavých témat bude zcela jistě diskuze o televizi jako fenoménu, který se stává hlavním sociálním tématem, protože ji sleduje stále více diváků v reálném čase.

I přes velký podíl komerčních televizí si svou důležitost zachovává televize veřejné služby. Trendy v jejím vysílání v Evropě představí v úvodu konference host z Evropské vysílací unie EBURoberto Suárez Candel, Head of the Media Intelligence Service.   

·        Jak budeme sledovat televizi?

Inspirativní bude zcela jistě úvodní panel, který otevře několik velmi diskutovaných problémů digitalizace: Jaký je význam měření sledovanosti a zpracování (big) dat? Jaké jsou nové formy šíření TV obsahu a jaké jsou nové obchodní modely?

Jak na to reaguje nový mediální zákon? Zajímavé bude i aktuální horké téma posledních měsíců: rozvoj mobilního internetu a požadavky na nové kmitočty. Státem navrhovaným řešením je přechod na DVBT-2 a DAB. Musejí televize a rozhlas přecházet na nové platformy? Vyřešit bude třeba financování a informační kampaň. A jaká je vlastně budoucnost DTT?

Síť LTE dokrývá Českou republiku. Investují do ní mobilní operátoři, kteří chtějí investovat i do unikátního videoobsahu vlastní programové skladby.  Kdy vlastně začne vypínání 3G mobilní sítě? K tématice budou připraveni se vyjádřit generální ředitelé České televize Petr Dvořák a FTV Prima Marek Singer, generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, generální ředitel Českých Radiokomunikaci Martin Gebauer i zástupci státu a regulátorů.

·        Sledování televize je stále více dialogem diváků a televize, která se stává obsahově rozsáhlou platformou.

Lídr evropských satelitních operátorů SES ASTRA do Prahy vysílá tři své odborníky v čele se svým ředitelem pro střední

a východní Evropu Martinem Ornass – Kubackim. Ten vystoupí v panelu věnovaném rozvoji technologií spolu se zástupcem německé pobočky společnosti DOLBY Martinem Knýřem a oba představí nové technologické trendy: po HD nastupuje ULTRA HD 4K, zdokonaluje se zvuk. Panel se bude věnovat i streamingu po internetu – jde o konkurenci pro tradiční vysilatele nebo jejich doplněk? O tom, zda kontinuální video zvyšuje sledovanost, budou diskutovat generální ředitel Seznam.cz Pavel Zimanebo člen představenstva mediální skupiny MAFRA Michal Hanák.

·        Kouzelný „Red Button“

Letos poprvé se DIGIMEDIA budou věnovat i tématu propojení televize, webu a prodeje produktů. Předmětem diskuze bude HbbTV jako evropsky uznaný standard pro TV vysílání a interaktivní (i reklamní) prostor. České Radiokomunikace představí řešení, kdy jsou podklady uloženy v cloudu. Milionová investice by se měla stát platební bránou pro HbbTV. Velké firmy hledají cesty, jak svým videoobsahem zabavit a přitáhnout diváka/zákazníka. Jak ho propojit s webem s konkrétními produkty. Na trhu videoobsahu se objevují noví hráči  – obchodní, logistické a průmyslové společnosti, které samy vytvářejí terabyty vlastního videoobsahu pro své weby. Mantrou se stává: „THINK CPG!“ Obsah této zkratky účastníkům vysvětlí Branding & Agency Sales Manager Google CZ Petr Houzar.

Bližší informace na: www.acra-mk.cz.

 

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…