21. česko-německé poradenské dny k důchodům se po roce opět vracejí do Norimberku

17.03.2016 9:10

V loňském roce byl zájem o poradenské dny k důchodům v Norimberku tak velký, že po vzájemné dohodě České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) a její německé partnerské instituce Deutsche Rentenversicherung (DRV) bylo rozhodnuto, že dějištěm letošních, v pořadí už 21. česko-německých poradenských dnů bude opět Norimberk.

21. česko-německé poradenské dny k důchodům se po roce opět vracejí do Norimberku
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Lidé, kteří pracovali nebo pracují v České republice a v Německu, zde získají aktuální informace o důchodovém pojištění v obou státech. Zájemci se dozvědí odpovědi na otázky týkající se podmínek nároků na důchod, dob pojištění, důchodového věku, postupu při uplatňování žádostí o důchod, ale i informace o stavu probíhajícího důchodového řízení.

Odborníci z ČSSZ a DRV poradí v úterý 22. 3. 2016 v době od 10:00 do 17:00 h a ve středu 23. 3. 2016 od 9:00 do 16:00 h na pobočce DRV se sídlem na adrese: Äußere Bayreuther Straße 159, Norimberk. Klienti mají možnost se na konzultaci předem objednat. Dvojjazyčný plakát uvádí, jaké doklady si mají na konzultaci přinést, a kontakt pro sjednání konzultace.

Konzultace jsou bezplatné. Tým bude tvořit vždy český a německý odborník. Zajištěno bude i tlumočení. O konání poradenských dnů jsou potenciální zájemci informováni také prostřednictvím dopisu německého nositele důchodového pojištění, plakátů a webových stránek obou institucí.

Pro letošní rok je naplánován na území Německa ještě pravidelný poradenský den v Pasově, a to dne  16. června. Na území ČR pak ve dnech 18. a 19. října proběhnou poradenské dny v Chebu. Bližší informace k těmto dnům budou včas zveřejněny. Mezinárodní poradenské dny k důchodovému pojištění navazují na úspěšné minulé ročníky. Poslední poradenské dny se uskutečnily v říjnu loňského roku v Praze. Vzhledem k tomu, že o ně byl tradičně velký zájem, vrátí se do Prahy zase v roce 2017.

plakat

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…