250 hodin odborných diskusí na 42 000 metrech čtverečních představí Evropský Habitat

15.03.2016 14:42

Regionální konference OSN Evropský Habitat se blíží. Zahajovací zasedání odstartuje v Kongresovém centru ve středu 16. 3. 2016 v 10. 00 hodin. V 96 akcích se představí přední světoví i domácí urbanisté, experti na udržitelný rozvoj sídel. Během plenárních jednání vystoupí více než 50 řečníků, přihlášeny jsou tisíce účastníků z více než 60 zemí světa. Bezpečnost účastníků na 42 000 metrech čtverečních plochy Kongresového centra z Praha zajistí více než 35 členů bezpečnostních složek, pro návštěvníky je přichystáno více než 10 000 litrů vody.

250 hodin odborných diskusí na 42 000 metrech čtverečních představí Evropský Habitat
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Regionální konference Evropský Habitat v Praze začíná již zítra. V 10.00 ji úvodním slovem zahájí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová spolu s generálním tajemníkem konference Habitat III Joanem Closem. Finální počet diskusí a přednášek, které se po tři dny konání konference v Kongresovém centru uskuteční je 96, celkem více než 250 hodin odborných diskusí o budoucnosti životaschopných měst a bydlení dostupném pro všechny. Během oficiálních, plenárních jednání vystoupí cca 50 řečníků. Další desítky řečníků z celého světa budou diskutovat v rámci doprovodných akcí a kulatých stolů.
 
Hlavním, oficiálním výstupem Evropského Habitatu bude strategický dokument Pražská deklarace, jejíž aktuální návrh předkládaný Českou republikou má cca 2700 slov a do finální podoby jej během třídenní konference upraví 35členná mezinárodní Advisory board na základě diskusí v pracovních skupinách, které budou otevřené pro všechny.
 
Pro tisíce přihlášených účastníků konference je nachystáno nejen 42 000 m2 plochy v Kongresovém centru, ale také 150 členný organizační tým zajišťující servis od navigace z letiště Václava Havla až po provoz v Kongresovém centru. Bezpečnost zajistí více než 35 osob z řad policie a bezpečnostních agentur. „Všichni návštěvníci konference musí dle pravidel projít bezpečnostní kontrolou každý den při vstupu do Kongresového centra. Proto všem účastníkům doporučujeme registrovat se předem a do Kongresového centra přijít s časovou rezervou,“komentuje standardy bezpečnosti Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj. Postup je při podobných akcích obvyklý, bezpečnostní kontrolu musí absolvovat i delegáti všech 56 členských zemí světa. „Těšíme se na všechny návštěvníky, nicméně na aktuálnost tématu ukazuje široká škála účastníků ze všech světových regionů. Třeba i potvrzení účasti šestičlenné delegace Republiky Srí Lanka,“ komentuje očekávanou účast odborníků Karla Šlechtová.
 
Pro technické zajištění konference bylo v Kongresovém centru Praha nainstalováno více než 11 000 metrů kabelů, v prostorách Kongresového centra je vystaveno cca 100 studentských prací – 3D modelů navrhovaných budov a pořadatel předpokládá konzumaci více než 10 000 litrů vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…