26. týden na ČMKBK: Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí zlevnily, ve vysokém napětí zdražily

03.07.2017 10:21

Na Českomoravské komoditní burze Kladno bylo ve 26. týdnu uzavřeno 351 kontraktů na dodávku 162,6 tisíc MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 77,3 milionu korun. Cena ročních kontraktů elektřiny v nízkém napětí klesla, ve vysokém napětí stoupla. Zemní plyn v maloodběru mírně zdražil, ve velkoodběru zlevnil.

26. týden na ČMKBK: Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí zlevnily, ve vysokém napětí zdražily
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí zlevnily proti předchozímu týdnu o 2,1 procenta na 827 Kč/MWh, ve vysokém napětí cena stoupla proti předchozímu obchodování o 4,2 procenta a uzavírala na 875 Kč/MWh.

Cena ročních kontraktů zemního plynu v maloodběru vzrostla o 0,2 procenta na 445 Kč/MWh, ve velkoodběru klesla o 2,8 procenta na 423 Kč/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice a největším energetickým burzovním trhem s dodávkami energií ve střední Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…