40 let Karate Do PSK Olymp Praha

12.09.2012 13:30

Letos završí čtyři desetiletí existence jeden z nejstarších oddílů karate v České republice.

40 let Karate Do PSK Olymp Praha
Foto: red
Popisek: Karate Do PSK Olymp Praha

Policejní sportovní klub Olymp Praha je jedním z těch, které začaly psát historii původně okinawského bojového umění v České republice. Oddíl, který pod původním jménem TJ Rudá Hvězda Praha založili v roce 1972 bratři Kolářové, se brzy stal jedním z nejúspěšnějších sportovních klubů s desítkami mistrovských ocenění za výkony jednotlivců i týmů. O jeho renomé svědčí mimo jiné fakt, že instruktoři oddílu se dlouhodobě podíleli na zavádění nových výcvikových postupů úderové sebeobrany u policejních složek státu. Oddílem prošly za dobu jeho fungování stovky karatistů, mezi nimiž nechyběli národní reprezentanti a instruktoři, kteří dodnes působí po celé republice. Ve výuce oddíl je stále zachováván tradiční přístup k bojovému umění, převážně ve stylu školy Shotokan s důrazem na etickou stránku chování a výcviku v souladu s celoživotní cestou sebezdokonalování „DO“. V současné době probíhá hlavní výuka pro veřejnost v prostorách Anglického gymnázia ve Vysočanech. Od září oddíl přijímá do svých kurzů nové zájemce o výcvik.

Součástí PSK Olymp Praha je i Dětský oddíl Smíchovských tygrů působící v ZŠ Kořenského (Praha 5) již deset let. Děti od 6 let se zde učí základům bojového umění stylu Shotokan ryu, přičemž si mohou vyzkoušet i základy stylu Kyokushinkai ryu. Důraz tréninků je kladen na správnou etiku chování dětí a přístupu k výcviku nejen v tělocvičně. Smíchovští tygři se pod vedením trenéra pana Zdeňka Kűhnela zúčastňují i sportovních soutěží a letních soustředění.

Více informací: www.karateolymp.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…