48. ročník festivalu TOURFILM zná své vítěze: Grand Prix získal finský snímek White Night Magic

03.10.2015 8:31

48. ročník nejstaršího festivalu filmů s turistickou tematikou zná své vítěze. Odborná porota ocenila ty nejlepší letošní snímky a spoty z oblasti cestovního ruchu. Z 360 přihlášených snímků vzešel letos jeden držitel hlavní festivalové ceny Grand Prix – finský snímek White Night Magic.

48. ročník festivalu TOURFILM zná své vítěze: Grand Prix získal finský snímek White Night Magic
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Po dvaadvacáté se uskutečnil i národní festival TourRegionFilm, ve kterém soutěží české snímky, spoty i webové stránky. Ze slavnostního vyhlášení, které se konalo ve čtvrtek 1. října v hotelu Thermal, si hlavní ceny odnesly snímky v produkci Brainz.cz & CzechTourism, internetové televize Stream.cz, infocentra města Karlovy Vary a společnosti Point Film.

Tourfilm i letos ukázal vysokou úroveň všech finalistů soutěže a potvrdil trend velmi profesionálního, až filmového zpracování jednotlivých shotů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Jsme samozřejmě velmi hrdí, že CzechTourism na festivale uspěl i letos. Filmový turismus patří k nejdynamičtěji se rozvíjejícím odvětvím, což dokazují nejen vítězné webové stránky zemefilmu.cz, ale i mobilní aplikace Czech Film Trips, která má již 30 000 stažení,“ dodala generální ředitelka CzechTourism Monika Palatková.

Mezinárodní filmový festival Tourfilm letos ocenil i nejpřínosnější mezinárodní spoty a dokumenty.  Vítězem hlavní ceny Grand Prix se stal finský snímek White Night Magic od režiséra Pekka Hary v produkci Otto Production Company. Hlavní ceny si v jednotlivých kategoriích odnesly i snímky propagující Bangladéš (Beuatiful Bangladesh), Vietnam (Follow Donal to Vietnam), Švýcarsko (Putzwägeli) a Portugalsko (Cabo Espichel Em Terras de Um Mundo Perdido).

Součástí festivalu je do soboty 3. října bohatý doprovodný program. Partnerskou zemí letošního ročníku festivalu je Velikonoční ostrov, kterému patří celý páteční den festivalu. Předsedou odborné poroty letošního ročníku je Tomáš Otradovec, který na letošních Cannes Lions získal za svůj reklamní spot Bronzového lva.
Program festivalu, medailonky členů poroty i vystupujících naleznete na www.tour-film.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…