5. týden na ČMKBK: Tříleté kontrakty zemního plynu zlevnily

05.02.2018 11:54

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKBK) bylo v 5. týdnu uzavřeno 5 kontraktů na dodávku 4,9 tisíce MWh zemního plynu v hodnotě 2,2 milionu korun. Cena tříletých kontraktů zemního plynu proti loňsku klesla.

5. týden na ČMKBK: Tříleté kontrakty zemního plynu zlevnily
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Konkrétně se na energetickém trhu ČMKBK obchodovaly kontrakty zemního plynu v režimu maloodběr s dodávkou od 2. čtvrtletí 2018 do konce roku 2020 za cenu 458 Kč/MWh. Proti poslednímu obchodování tříletých kontraktů tohoto produktu v říjnu 2017 to znamená cenový pokles o 3,6 procenta.

Svůj nakup elektřiny na Českomoravské komoditní burze Kladno pro letošní rok zveřejnil v lednu na svém webu Rožnov pod Radhoštěm. Město si v něm zajistilo dodávky pro městský úřad a 11 příspěvkových organizací, mezi něž patří školy a školky, knihovna, kulturní klub a Hasičský sbor města Rožnov pod Radhoštěm.

„Na burzovním trhu jsme pořídili elektřinu už pošesté. Máme tak mnohaleté zkušenosti třeba s načasováním nákupu na dobu, kdy jsou ceny nejnižší. Možnost výhodného načasování nám ze všech forem veřejné zakázky dává jen burza a my jsme ji při posledním nákupu beze zbytku využili,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…