9 největších mýtů o Amazonu v Dobrovízi boří na webu. Podívejte se

11.01.2014 18:05

Veškeré údaje k rozšíření zóny v Dobrovízi, kde by mohlo stát nové distribuční centrum společnosti Amazon, nabízí specializovaný web www.zonadobroviz.cz Developer, společnost Panattoni, ho spustil s cílem přehledně na jednom místě nabídnout všechny údaje k rozšíření zóny. Mimo jiné rozebírá i devět nejčastějších mýtů, které rozšíření provázejí. A nabízí i omluvu developera.

9 největších mýtů o Amazonu v Dobrovízi boří na webu. Podívejte se
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Výběr hlavních mýtů o rozšíření zóny, další na www.zonadobroviz.cz

Bude to obrovská hala!

Nebude. Oproti stávajícímu povolení bude hala o jeden hektar menší. Také bude oproti stávajícímu povolení o šest metrů níž nad terénem a bude mít méně nakládacích ramp.

Bude tam 450 kamionů denně!

Nebude. Průměrně se u Amazonu otočí 62 nákladních automobilů denně. Ve špičce jich bude přijíždět kolem stovky. Amazon používá moderní „swap body“ systém a jízdy kamionů minimalizuje díky efektivnímu využití kapacity kontejnerů.

Kamiony budou jezdit městem!

Nebudou. Než bude otevřen obchvat, dohlédne na dodržování zákazu vjezdu kamionů do obce hlídka obecní policie z Hostivic vyčleněná speciálně pro tyto účely.

Amazon zaměstná 5 000 lidí!

Amazon zaměstná v běžné směně 800 lidí. Ve špičce, která trvá tři měsíce v roce, zaměstná v jedné směně maximálně 1 700 pracovníku. Centrum bude celý rok pracovat na dvě směny.

Pořád se tu staví!

Jen jedna větší budova bude stát za 8 měsíců. Na čtvrtině zóny bude zeleň. Pokud zóna zůstane v dnes povolené podobě, bude se zaplňovat postupně a stavební práce se protáhnout na pět let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…