9 největších mýtů o Amazonu v Dobrovízi boří na webu. Podívejte se

11.01.2014 18:05

Veškeré údaje k rozšíření zóny v Dobrovízi, kde by mohlo stát nové distribuční centrum společnosti Amazon, nabízí specializovaný web www.zonadobroviz.cz Developer, společnost Panattoni, ho spustil s cílem přehledně na jednom místě nabídnout všechny údaje k rozšíření zóny. Mimo jiné rozebírá i devět nejčastějších mýtů, které rozšíření provázejí. A nabízí i omluvu developera.

9 největších mýtů o Amazonu v Dobrovízi boří na webu. Podívejte se
Foto: Amazon
Popisek: Amazon

Výběr hlavních mýtů o rozšíření zóny, další na www.zonadobroviz.cz

Bude to obrovská hala!

Nebude. Oproti stávajícímu povolení bude hala o jeden hektar menší. Také bude oproti stávajícímu povolení o šest metrů níž nad terénem a bude mít méně nakládacích ramp.

Bude tam 450 kamionů denně!

Nebude. Průměrně se u Amazonu otočí 62 nákladních automobilů denně. Ve špičce jich bude přijíždět kolem stovky. Amazon používá moderní „swap body“ systém a jízdy kamionů minimalizuje díky efektivnímu využití kapacity kontejnerů.

Kamiony budou jezdit městem!

Nebudou. Než bude otevřen obchvat, dohlédne na dodržování zákazu vjezdu kamionů do obce hlídka obecní policie z Hostivic vyčleněná speciálně pro tyto účely.

Amazon zaměstná 5 000 lidí!

Amazon zaměstná v běžné směně 800 lidí. Ve špičce, která trvá tři měsíce v roce, zaměstná v jedné směně maximálně 1 700 pracovníku. Centrum bude celý rok pracovat na dvě směny.

Pořád se tu staví!

Jen jedna větší budova bude stát za 8 měsíců. Na čtvrtině zóny bude zeleň. Pokud zóna zůstane v dnes povolené podobě, bude se zaplňovat postupně a stavební práce se protáhnout na pět let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…