AČCKA: Další cestovní kancelář ukončila letos svou činnost - CK Dolce vita

23.07.2012 13:24

Poškozených je přibližně 300 Čechů. V zahraničí se nyní nachází přibližně 100 českých turistů v Tunisku a na Djerbě, dalších přibližně 200 osob má zakoupený zájezd od cestovní kanceláře a na zájezd již neodletí.

AČCKA: Další cestovní kancelář ukončila letos svou činnost - CK Dolce vita
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Podle sdělení zástupců cestovní kanceláře je o všechny klienty v zahraničí postaráno, mají zaplacené ubytování po celou dobu pobytu a také uhrazené letenky zpět do České republiky. Do pátku tohoto týdne by se měli vrátit zpět všichni klienti nacházející se v zahraničí. Momentálně se čeká na oficiální vyjádření pojišťovny.

Důvodem úpadku, který byl vyhlášen včera v noci, je platební neschopnost, kterou se cestovní kanceláři nepodařilo vyřešit. Za vzniklou situaci se cestovní kancelář na svém webu všem dotčeným omlouvá. Cestovní kancelář nebyla schopna již zajistit realizaci nadcházejících zájezdů s odletem od dnešního dne, viz webové stránky CK -  http://www.ckdolcevita.cz/.

Už minulý týden cestovní kancelář postupně stahovala veškerou nabídku zájezdů a to do Tuniska a Egypta, na které se specializovala. Dále nabízela zájezdy do Řecka a Turecka. Rovněž vedení kanceláře řešilo se svými právníky v posledních dnech přechod z činnosti CK na činnost cestovní agentury. Pak by Dolce Vita a.s. jen prodávala zájezdy jiných cestovních kanceláří. To se však cestovní kanceláři nepodařilo.

Cestovní kancelář je pojištěna proti úpadku u České podnikatelské pojišťovny v souladu se zákonem, poškození klienti se tedy nemusí obávat, že by nedostali vložené prostředky zpět. Pro nahlášení pojistné události se mohou obracet na pojišťovnu, na telefonním čísle +420 841 444 555 nebo na emailu  info@cpp.cz.

Pražská cestovní kancelář CK Dolce Vita a.s. se objemem svých zájezdů řadila spíše mezi menší cestovní kanceláře. Na trhu zájezdů operovala velmi krátkou dobu, neboť vznikla v únoru 2010.

Letos se jedná o šestou cestovní kancelář, která se dostala do finančních problémů a podnikala v cestovním ruchu velmi krátce, po CK Asteri tour, CK Redgreentours, CK Filip, CK Globaltour a CK BG Travel. Nicméně ve všech případech se úpadky týkaly malých cestovních kanceláří. Ve srovnání s celkovým počtem cestovních kanceláří aktuálně působících na českém trhu se jedná pouze o necelé jedno procento krachujících subjektů.

V České republice nyní působí podle seznamů pojišťoven 1035 cestovních kanceláří, které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,088 mil. zájezdů.

Tomio Okamura - viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

19:15 ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

Spotřeba zemního plynu v České republice v prvním čtvrtletí roku v meziročním porovnání znovu klesla…