AČCKA: Na Sinaji je nyní asi 2000 Čechů. Nebezpečí jim nehrozí

06.06.2012 14:56

Vyjádření Asociace českých cestovních kanceláří a agentur k varování Ministerstva zahraničí ČR ohledně cestování do Egypta.

AČCKA: Na Sinaji je nyní asi 2000 Čechů. Nebezpečí jim nehrozí
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Z nejaktuálnějších dnešních informací od cestovních kanceláří a jejich zástupců, delegátů CK v Egyptě na Sinajském poloostrově sdělujeme, že v turistických letoviscích nehrozí turistům žádné nebezpečí.

Klienti cestovních kanceláří pobývající v letoviscích na Sinajském poloostrově nevnímají žádná narušení, v hotelových rezortech je nyní absolutní klid a turisté zde tráví svou dovolenou.

Domníváme se, že není třeba panikařit a obávat se dovolené v Egyptě.
Předpokládáme tedy, že varování Ministerstva zahraničních věcí ČR bylo vydáno pouze z preventivních důvodů. Varování MZV není závazné a neodráží aktuální situaci v turistických střediscích.

I když došlo v loňském roce ke značnému poklesu počtu příjezdů cestovatelů z celého světa do Egypta, Egypt stále zůstává přední turistickou destinací především díky příznivému slunečnému počasí s minimem srážek po celý rok. Rovněž ceny zájezdů do Egypta jsou nyní na velmi nízké úrovni, oproti cenám roku 2010 jsou ceny nižší o cca 10 %.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) situaci neustále přímo na místě díky našim delegátům monitoruje a bude českou veřejnost průběžně informovat.

Češi strávili v  roce 2011 v Egyptě celkem 208 tis. dovolených. Egypt tak patří mezi 10 nejpopulárnějších destinací českých turistů.
Pro evropský  cestovní ruch představuje Egypt  destinaci zásadního významu, kterou v roce 2010 navštívilo za účelem dovolené přes 14 mil. turistů z celého světa.

Tomio Okamura - viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…