AČCKA: Nová cestovní kancelář Solymar s.r.o. má problémy

24.07.2013 14:40

Pražská cestovní kancelář Solymar s.r.o., která zahájila svou činnost cestovní kanceláře k 15. 4. 2013 a nebyla členem naší asociace, podle vyjádření pojišťovny neuhradila leteckou dopravu z dovolené na Sicílii pro 112 svých klientů. Tito cestující tak museli být repatriováni a dnes ráno dorazili letadlem do České republiky.

AČCKA: Nová cestovní kancelář Solymar s.r.o. má problémy
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Zjistili jsme, že přes slevový portál Slevomat.cz bylo v předchozích měsících prodáno okolo 750 voucherů na zájezdy s CK Solymar v termínech od dubna do listopadu. Nicméně od jara se zrealizovalo již několik turnusů, proto by velká část klientů takto zakoupených zájezdů již mohla mít svou dovolenou vyčerpanou

Nepodařilo se nám získat vyjádření cestovní kanceláře, která telefony nezvedá nebo jsou vypnuté. Vzhledem k tomu, že se jedná o novou cestovní kancelář, která byla na trhu zájezdů pouze 3 měsíce, nepodařilo se nám zjistit více informací k její činnosti ani od jiných cestovních kanceláří. Existuje zde však určitá spojitost bývalého jednatele CK Solymar pana Alonsa Melero Pascuala s dnes již nečinnou cestovní kanceláří Prázdninový klub Evropa, s.r.o., která přerušila svou činnost k 9. 5. 2012.

Cestovní kancelář Solymar se specializovala hlavně na organizaci zájezdů do západní Sicílie, kam nabízela i v termínech hlavní sezóny velmi levné pobyty včetně ubytování v hotelech vyšší kategorie, polopenze, letecké dopravy, výletů, plážového servisu a služeb delegáta.

CK Solymar byla pojištěna pro případ insolvence u pojišťovny UNIQA a.s. a to do 2. 7. 2013, neboť podle sdělení pojišťovny k tomuto datu skončila platnost pojistky proti úpadku. Pojišťovna postupovala v souladu se zákonem a zánik pojistky sdělila Ministerstvu pro místní rozvoj ještě před datem 2.7.2013. Pokud cestovní kancelář vyhlásí úpadek, pak veškeré informace o postupu při uplatnění nároku na náhradu zaplacených záloh a doplatků na neuskutečněné zájezdy i formulář pro hlášení škodní události budou dostupné na webu pojiťovny.

V České republice nyní působí okolo 986 cestovních kanceláří (k 21.3.2013), které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,001 mil. zájezdů.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (http://www.ectaa.org), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…