AČCKA: Vyvarujte se nákupu zájezdu u neprověřených subjektů

14.03.2023 22:11 | Tisková zpráva

Vyvarujte se nákupu zájezdu u neprověřených subjektů v cestovatelských skupinách na sociálních sítích. Při nákupu zájezdu u koncesované cestovní kanceláře zákazníci o své peníze nepřijdou a nezůstanou bez pomoci v zahraničí.

AČCKA: Vyvarujte se nákupu zájezdu u neprověřených subjektů
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Upozorňujeme na nekalé a podvodné praktiky některých osob na sociálních sítích, které nelegálně nabízejí v cestovatelských skupinách organizované zájezdy. Nabídka, organizace a prodej zájezdů, tedy dvou a více cestovních služeb pro účely jedné cesty, je součástí živnostenské činnosti provozování cestovní kanceláře. Aby mohl podnikatel pořádat zájezdy a prodávat je konečným spotřebitelům, musí disponovat koncesí na činnost CK, být řádně zajištěn pro případ svého úpadku a každý rok přispívat do Garančního fondu CK.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

V případě, že si cestující veřejnost zakoupí dovolenou na sociálních sítích od fyzických osob, vždy značně riskuje, že přijde o své peníze z důvodu falešného profilu organizátora a podvodu. Každému zájemci o dovolenou doporučujeme vybírat od prověřených podnikatelských subjektů s historií a ověřitelnou reputací, ideálně s kamennou provozovnou a webovými stránkami, funkčním telefonním číslem, a především identifikačním číslem společnosti, podle kterého zjistíme, zda je subjekt pojištěn pro případ insolvence či nikoliv. Pokud si veřejnost není jista, zda je daný pořadatel řádnou cestovní kanceláří, může se obrátit na sekretariát AČCKA a tuto informaci si ověřit.

Při nákupu zájezdu u koncesované cestovní kanceláře zákazníci o své peníze nikdy nepřijdou a nezůstanou bez pomoci v zahraničí. Navíc mají dlouholeté a solidní CK dostatek zkušeností s pořádáním zájezdů a dokáží si poradit i při nenadálých situacích, souvisejících např. se změnami v letecké dopravě. České cestovní kanceláře jsou schopny připravit jakékoliv zájezdy na míru, dle přání zákazníka, včetně zkušených průvodců v destinaci, a to i pro menší skupinky cestujících.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má přibližně 240 členů. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA – asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur nejen zemí Evropské unie (ZDE), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …