AČCKA: Zemětřesení na Ischii zasáhlo minimálně navštěvovanou oblast, ročně navštíví Ischii až 7 tisíc Čechů

22.08.2017 15:06

V návaznosti na zemětřesení, ke kterému došlo včera večer na ostrově Ischia informujeme, že otřesy byly pouze lokální a dotkly se severní části ostrova, kde čeští turisté během zájezdů běžně nepobývají, a pouze několika starých kamenných budov. Nejvyhledávanější lokalitou je západní pobřeží Forio, kde je víceméně písčité podloží, jež otřesy tlumí. Čeští turisté pobývající nyní na ostrově tak žádné otřesy nepocítili.

AČCKA: Zemětřesení na Ischii zasáhlo minimálně navštěvovanou oblast, ročně navštíví Ischii až 7 tisíc Čechů
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Cestovní kanceláře jsou v kontaktu se svými delegáty v místě pobytu a s ubytovateli. Nyní tráví dovolenou na ostrově minimum Čechů, odhadem několik stovek, protože během srpna a italských celonárodních prázdnin panuje nejvyšší turistická sezóna, čemuž odpovídají velmi vysoké ceny. České CK tak mají pauzu v nabídce zájezdů na Ischii. Hlavní sezóna zájezdů na Ischii začíná pro českou klientelu až na konci srpna. Každoročně se na ostrov vypraví okolo 7 tisíc českých turistů, v drtivé většině s cestovními kancelářemi, a to letecky či autobusem.

V současné chvíli čeští turisté z ostrova neodjíždějí, neboť se nacházejí na klidném pobřeží, infrastruktura na ostrově funguje bez omezení, rovněž lodní a letecká doprava není nijak zasažena. Cestovní kanceláře v ČR zaznamenaly několik dotazů klientů, zda bude jejich následující pobyt nějak ovlivněn zemětřesením, požadavek na zrušení zájezdu je evidován v jednotkách případů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec