ACK ČR odmítá poplašné zprávy, týkající se cestovních kanceláří

22.05.2018 8:40

Asociace cestovních kanceláří ČR se zásadně ohrazuje proti analýze společnosti Bisnode, dle které je 6 % cestovních kanceláří ohroženo úpadkem, resp. 5% vykazuje zvýšené riziko krachu. ACK ČR má po analýze scoringové tabulky Bisnode za to, že se Bisnode nešťastně unáhlila v bulvárnosti své včerejší tiskové zprávy.

ACK ČR odmítá poplašné zprávy, týkající se cestovních kanceláří
Foto: ackcr.cz
Popisek: Asociace cestovních kanceláří ČR - logo

Cestovní kanceláře zažívají nyní s ohledem na vzestup tržeb domácí, příjezdové i výjezdové turistiky velmi pozitivní období, které vůbec nenaznačuje, že by mělo dojít k výraznému počtu úpadku cestovních kanceláří v České republice.

"Pokud bychom přijali závěry studie, museli bychom se obávat, že ve velmi krátké době zkrachuje přes 80 cestovních kanceláří. To je více, než jich zkrachovalo za posledních 15 let celkem. Znamenalo by to zároveň, že je náš obor v obrovské krizi a že jsou ohrožené dovolené mnoha klientů. Musíme se proti takovým poplašným zprávám ohradit," reagoval místopředseda asociace Jan Papež.

Cestovní kanceláře musí na základě platné legislativy plnit velmi přísné podmínky pro provozování koncesované živnosti, které zahrnuje i pojištění proti úpadku. Tento zákon byl navíc v roce 2016 zpřísněn a každá cestovní kancelář musí každý měsíc posílat pojistné za předchozí měsíc. Měsíční hlášení tak dokazují reálná čísla a ekonomickém „zdraví“ cestovních kanceláří, a to vše pod trvalým dohledem pojišťoven a Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Klient českých cestovních kanceláří je nejlépe chráněným na trhu, jelikož jím investované prostředky do produktu cestovní kanceláře jsou z hlediska spotřebitelského bezpečí velmi dobře ochráněny a v případě případné insolvence poskytovatele služeb – cestovní kanceláře – stoprocentně vratné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…