ACTIVA: Jak zařídit dítěti studijní prostředí i v dětském pokojíčku

10.09.2013 11:00

Začátek školního roku mají děti úspěšně za sebou a nyní si budou muset začít zvykat na pravidelné učení a plnění domácích úkolů. Aby je tyto činnosti bavily, měli by jim rodiče zajistit domácí studijní prostředí, ve kterém se budou cítit pohodlně a příjemně. V následujících odstavcích představíme, jaké vybavení by rozhodně nemělo chybět v pokojíčcích malých školáků.

ACTIVA: Jak zařídit dítěti studijní prostředí i v dětském pokojíčku
Foto: red
Popisek: Katalog společnosti Activa

Vybavení č. 1: Zdravé sezení je základ

Nezbytností pro zdravé sezení dítěte je kvalitní židle. Ta by neměla ničit školákovi páteř a způsobovat únavu či bolesti hlavy. Mnoho rodičů toto vybavení však podceňuje a argumentuje tím, že nemá smysl židli pečlivě vybírat, když z ní dítě za rok či dva vyroste. Pro takové situace jsou na trhu k dostání speciální rostoucí židle, které se přizpůsobují školákovu fyzickému vývoji. „Dítě se musí při sezení opírat o zádovou opěrku v bederní části páteře, přičemž musí být současně podepřeny dvě třetiny jeho stehen. U nastavování výšky židle pak musí být zajištěno, aby nohy dítěte svíraly v kolenou přibližně úhel 90 stupňů,“ popsala Jana Martínková ze společnosti Activa, která v internetovém obchodu Activáček.cz nabízí vedle školních potřeb také rostoucí nábytek. Ceny rostoucích židlí se pohybují v rozmezí od 3 500 korun do 5 000 korun.

Vybavení č. 2: Stůl, který roste s dítětem

Vedle speciálních rostoucích židlí má praktický i zdravotní charakter také rostoucí psací stůl. Ten funguje na velice jednoduchém principu zvyšování pevných kovových nohou a klopení psací plochy dle potřeby. Výšku stolové desky by měli rodiče nastavit zhruba do úrovně spodní plochy volně spuštěných loktů dítěte a dle jeho růstu ji individuálně posouvat. Kromě výšky stolu lze nastavit také jeho sklon. Ten dítěti vypomůže především v situacích, kdy tráví u pracovní plochy velké množství času a příliš se u psaní či malování hrbí. Ulevit páteři je možné sklonem desky o 10 až 16 stupňů, v případě čtení ze slabikáře lze úhel náklonu ještě zvýšit. Vhodné jsou však také stabilní odkládací plochy, které na sklon pracovní plochy nereagují. Dítě si zde může odkládat například zarámovaný rozvrh hodin, nápoje či stojan na tužky. Ceny rostoucích stolů se obvykle pohybují v rozmezí od 1 800 korun do 4 000 korun.

Vybavení č. 3: Korková či magnetická tabule

Základní psací a výtvarné potřeby už mají děti většinou nakoupené ještě před začátkem školního roku. Časem však zjistí, jaké další nástroje budou pro své studium potřebovat. Mezi vybavení, které usnadní školákovi orientaci v učivu, rozvrhu a dalších povinnostech, patří klasická korková či moderní magnetická tabule. „V případě dětských pracovních tabulí mají rodiče na výběr dle toho, k čemu bude tato plocha opravdu využívána. Zatímco klasická korková tabule plní tradičně formu výstavního místa, magnetickou tabuli mohou děti využít i ke psaní a kreativnímu malování. Povrch se dá od speciálních fixek snadno smazat a vyčistit," objasnila Jana Martínková ze společnosti Activa, která nabízí širokou škálu potřeb pro školáky. „Rodiče, kteří najdou pro dítě specifické vyžití v obou tabulích, mohou zvolit kombinovanou verzi," doplnila Martínková. Středně velkou korkovou i magnetickou tabuli lze zakoupit do 600 korun, kombinovanou potom za 800 korun.

Vybavení č. 4: Ukládací prostory

Většina rodičů řeší po nástupu ratolesti do školy problém s odkládacími prostorami. K hračkám přibyla totiž nově celá řada papírů, sešitů, psacích potřeb, vodových barev a učebnic na čtení. Pro výbavu všeho druhu jsou ideální speciální ukládací kontejnery, které jsou k dostání v několika provedeních. Rodiče mohou vybírat z kontejnerů na zámek, pojízdných či takových, které jsou navrženy jako náhrada za malou židli. Středně velký kontejner přijde rodiče podle zvoleného materiálu na 200 až 1000 korun. Pro uspořádání psacích potřeb je vhodné pořídit dítěti barevný kalíšek nebo dětský stolní organizér. Na papíry a sešity se pak budou hodit archivační potřeby. Mezi ty se řadí například pořadače nebo chlopňové či archivační desky. Pro malé školáky jsou vhodné ty, které vyobrazují populární pohádkové postavy či jejich oblíbená zvířátka.

O internetovém obchodu Activáček.cz

Internetový obchod Activáček.cz provozuje společnost ACTIVA, spol. s r.o., která je předním distributorem kancelářských potřeb do firem a také školních a výtvarných potřeb do maloobchodních jednotek. V nabídce Activáčka.cz naleznete kvalitní produkty domácích i zahraničních značek Maped, Stabilo, Walker, Rotring aj. Díky zázemí silné společnosti ACTIVA mohou zákazníci počítat s expedicí zboží do druhého pracovního dne. Pro více jak 4 000 druhů zboží mohou pak využít odběrní místa v 8 městech.

O společnosti ACTIVA

ACTIVA, spol. s r.o. působí jako dodavatel kancelářských potřeb od roku 1992. Během své mnohaleté existence si na trhu vybudovala významné postavení a získala řadu významných a náročných klientů, kteří oceňují její vysoce profesionální služby. V současné době má společnost téměř 420 zaměstnanců. Centrála společnosti se nachází v Praze - Letňanech, kde je z centrálního skladu o rozloze téměř 20 500 metrů čtverečních okamžitě expedováno požadované zboží zákazníkům. Společnost působí také na Slovensku pod názvem ACTIVA Slovakia. V katalogu ACTIVA, který představuje nejširší nabídku na trhu, naleznete více než 8 000 položek kancelářského zboží včetně občerstvení a úklidových prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …