ADRA darovala Havířovu k výročí lípu jako symbol fungující spolupráce

27.12.2015 18:06

Strom lípu jako symbol vzájemné a vzácně fungující spolupráce darovalo statutárnímu městu Havířov vedení Dobrovolnického centra ADRA v Havířově na slavnostním večeru k oceňování dobrovolníků této organizace. Město zajistilo potřebnou výsadbu stromku.

ADRA darovala Havířovu k výročí lípu jako symbol fungující spolupráce
Foto: ADRA
Popisek: ADRA

"Protože lípy dosahují v dospělosti značných rozměrů, bylo nutné pro její výsadbu najít vhodnou plochu, kde bude ničím nerušena růst," vysvětluje Jana Vichrová z odboru komunálních služeb. Proto byla zvolena travnatá plocha v areálu Útulku MAX pro opuštěné psy a drobná zvířata v Prostřední Suché, kde se z něj mohou do budoucna těšit nejen pracovníci útulku a jejich zvířecí svěřenci, ale také návštěvníci zařízení, kteří sem za nalezenými zvířaty přicházejí.

Dobrovolnictví zahájila organizace ADRA v Havířově na podzim roku 2009. V současnosti realizuje 23 dobrovolnických programů v okrese Karviná, které pomáhají seniorům, zdravotně znevýhodněným, pacientům v nemocnicích, dětem i sociálně potřebným. V Havířově momentálně působí 159 dobrovolníků v nemocnici, havířovských domácnostech, domově seniorů a v denním stacionáři havířovských sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…