AOPK ČR: Experti se radili, jak zlepšit podmínky pro život ryb v povodí Odry

27.12.2018 22:24

Workshop „Morfologické změny povrchových vod a zachování a obnovení migrační průchodnosti v mezinárodní oblasti povodí Odry“ se konal 28. – 29. listopadu 2018 ve Vratislavi (Polsko). Pořádala jej pracovní podskupina Mezinárodní komise pro ochranu Odry před znečištěním.

AOPK ČR: Experti se radili, jak zlepšit podmínky pro život ryb v povodí Odry
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Čtrnáct přednášejících prezentovalo své příspěvky pro více než 60 posluchačů. Za ČR vystoupili zástupci AOPK ČR, Povodí Odry, s.p. a VÚV TGM v.v.i. AOPK ČR zastupoval Miloš Holub s příspěvkem na téma „Prezentace národního přístupu ke zlepšení hydromorfologických podmínek, zejména migrační průchodnosti v České republice“.

Workshop byl rozdělen na čtyři tematické bloky. První z nich byl věnován národním přístupům ke zlepšení hydromorfologických podmínek. Ve druhém byly prezentovány případové studie, které se týkaly migrace různých druhů ryb v povodí Odry, jako je např. pstruh obecný mořský, jeseter ostrorypý, úhoř říční. Druhý den byly předneseny příspěvky zaměřené mj. na problematiku přípravy a realizaci opatření ke zprůchodnění Lužické Nisy a hodnocení proměnlivosti hydromorfologických podmínek v povodí Lužické Nisy. Byla rovněž prezentována metoda hodnocení řek v Polsku na základě Hydromorfologického říčního indexu. Poslední, čtvrtá část workshopu byla věnována realizaci konkrétních opatření v České republice a v Polsku, zaměřených na obnovu migrační průchodnosti Odry a jejích přítoků, mj. Kladské Nisy, Bělé a Orlice.

Více informací o workshopu a samotné Mezinárodní komisi pro ochranu Odry před znečištěním naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…