AOPK ČR: Varování před nedostatečnou kvalitou vody v Lipkách je falešné

11.10.2018 15:34

Na stojánku na odběr pitné vody v Lipkách v Telči viselo několik dní oznámení, že kvůli vypouštění Velkého Pařezitého rybníka nelze kvalitu zdejší vody garantovat.

AOPK ČR: Varování před nedostatečnou kvalitou vody v Lipkách je falešné
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Text je na hlavičkovém papíře AOPK ČR, je na něm uvedeno i telefonní číslo na jednoho z jejích zaměstnanců [1].  Jedná se ale o podvrh. AOPK ČR na něj upozornil Městský úřad Telč.

„Žádné takové varování jsme nevydali, není k němu sebemenší důvod. Voda do stojánku pitné vody v Lipkách teče ze studní nad Velkým Pařezitým rybníkem, upuštění jeho hladiny o 60 centimetrů se na její kvalitě nemohlo v žádném případě odrazit. Ceduli jsme sejmuli a podali trestní oznámení na neznámého pachatele. Domníváme se, že by se mohlo jednat o šíření poplašné zprávy a podvod,“ vysvětluje Václav Hlaváč z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, ředitel regionálního pracoviště Správa CHKO Žďárské vrchy.

„Voda v Lipkách má parametry kojenecké vody a řada lidí si pro ni jezdí. Proč se je někdo takovým způsobem pokusil vystrašit a podvést, je mi opravdu záhadou. Jediná pravdivá informace na cedulce je, že oprava Velkého Pařezitého rybníka bude dokončena do roka [2],“ dodává Václav Hlaváč.

Další fáze odpouštění rybníka je naplánována tak, aby voda doplnila telčské rybníky, na kterých proběhne výlov koncem října. Tento postup byl již dříve dohodnut na schůzce s ostatními subjekty v povodí s ohledem na co nejšetrnější hospodaření s vodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…