AOPK: Naučná stezka Upolínová louka vítá návštěvníky

10.07.2021 12:11

Upolínová louka je jednou z nejoblíbenějších naučných stezek v Slavkovském lese. “Moc si vážíme, že nás na otevření přišli podpořit přední představitelé okolních měst a obcí i zastupitelstva Karlovarského kraje,” říká ředitel Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správy CHKO Slavkovský les Jindřich Horáček.

AOPK: Naučná stezka Upolínová louka vítá návštěvníky
Foto: AOPK.cz
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky

Do jednoho z nejkrásnějších a druhově nejbohatších koutů Slavkovského lesa právě v době květu upolínů a dalších chráněných a vzácných rostlin zavítá každý rok největší množství návštěvníků. “Slavnostního otevření naučné stezky se zúčastnilo přes 50 návštěvníků. Počasí nám přálo. Přestože předpověď na odpoledne nebyla příliš příznivá, nezmokli jsme ani při slavnostním zahájení, ani při následné exkurzi s průvodci do národní přírodní památky,” shrnuje Jana Rolková z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správy CHKO Slavkovský les.

Po úvodním slovu ředitele Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správy CHKO Slavkovský les Jindřicha Horáčka se stříhání pásky na naučné stezce ujali příchozí hosté – starostka domácí obce Prameny Michala Málková, starosta a místostarostové Mariánských Lázní Ing. Martin Kalina, Miloslav Pelc a Zdeněk Král a v neposlední řadě zastupitel Karlovarského kraje pro životní prostředí Ing. Karel Jakobec. Ten vyzdvihl při své řeči význam budování turistických bodů v krajině Karlovarského kraje. Také pochválil spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR.

Naučná stezka Upolínová louka, s novým rozšířením povalu, lavičkami, stojanem na kola, zbrusu novými infotabulemi, obrázky na dřevěném chodníku a dřevěným reliéfem upolínu, je nyní volně přístupna veřejnosti a vítá příchozí návštěvníky.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…