AUTODROM MOST: Frankie Vojtíšek se musí obejít bez domácího šampionátu, lékař start nedoporučil

02.09.2016 16:00

Jeden ze tří českých účastníků evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC Frankie Vojtíšek se nezúčastní šestého podniku letošního seriálu, který pod tradičním názvem Czech Truck Prix hostí o tomto víkendu mostecký autodrom.

AUTODROM MOST: Frankie Vojtíšek se musí obejít bez domácího šampionátu, lékař start nedoporučil
Foto: Czech Truck Racing Team
Popisek: Frankie Vojtíšek se musí obejít bez domácího šampionátu.

Důvodem absence nejzkušenějšího jezdce ve startovním poli, který debutoval v šampionátu v roce 1986, je zranění utrpěné před týdnem na maďarském Hungaroringu. 
 
„Mechanikům se podařilo zcela zničený tahač připravit na mostecké závody, za což si zaslouží obdiv. Bohužel, lékař tátovi start v Mostě ze zdravotních důvodů nedoporučil,“ vysvětlila Frankieho dcera a manažerka týmu Jitka Vojtíšková.

Akciová společnost AUTODROM MOST provozuje stejnojmenný závodní okruh. Budoval se v letech 1978 až 1983 v místě bývalého povrchového hnědouhelného dolu Vrbenský. Nápad na stavbu autodromu sice vznikl v souvislosti s automobilovými a motocyklovými závody, hned od počátku se ovšem počítalo s jeho využitím i pro jiné účely. Autodrom tak brzy ožil také testováním závodních i nově vyvíjených vozů, výcvikem řidičů speciálních vozidel sanitních, hasičských nebo policejních, závodnickými školami či kurzy bezpečné jízdy. Tuto úlohu převzal později polygon, vybudovaný v areálu závodního okruhu v roce 2005. Stále je největším a nejkomplexnějším zařízením svého druhu v České republice, které svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí na ploše 13 hektarů jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel veškerých druhů a tonáží.

AUTODROM MOST pořádá v současné době ve stejnojmenném areálu tuzemské i mezinárodní závody motocyklů, cestovních vozů, trucků, vytrvalostní závody a nově také rallysprintový závod. Do budoucna chystá vedení firmy další novinky nejen v oblasti motoristického sportu. Cílem je otevřít areál autodromu a polygonu široké veřejnosti a vytvořit z něj navštěvované centrum, jež bude součástí sportovního, společenského a kulturního života regionu po celý rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…