AZ smart: Nulté ročníky VŠ mohou být vysvobozením pro neúspěšné maturanty

02.11.2013 8:00

Maturity skončily pro některé studenty fiaskem. Nikam se proto ani dále nedostali a zvažují co dál v tomto školním roce.

AZ smart: Nulté ročníky VŠ mohou být vysvobozením pro neúspěšné maturanty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Rozhodují se mezi vyššími odbornými školami, prací nebo také takzvanými nultými ročníky. Podle zástupců vzdělávacího centra AZ smart právě nulté přípravky na vysoké školy přinášejí řadu výhod. Jediným pomyslným trestem pro neúspěšné maturanty pak může být pouze dočasné placení zákonného pojištění, ale i to se dá vyřešit brigádami. Jak se v nich ale vyznat?

Pokud student zjistí, že se na kýžený obor nedostal, ale nechce ze své cesty již uhýbat a na danou vysokou školu se dostat, může být pro něj řešením právě nultý ročník. Mezitím se může tedy nejen intenzivně připravovat na studium na VŠ v oboru, jaký se mu líbí, ale dokončit také maturitu. Potřeba je zjistit, zdali jím zvolená budoucí škola nulté ročníky vůbec vyhlašuje. Na trhu je však rovněž řada specializovaných vzdělávacích center, jako například renomovaná škola AZ smart, která se přímo tímto druhem pomoci pro studenty zabývá a učí na ní vysokoškolští kantoři. Připraví úspěšně i na přijímací řízení. Ty nejlepší spolupracují i s danými univerzitami.

Zdravotní a sociální pojištění si budete muset platit

“Existuje tedy pomoc i pro studenty, kteří státní maturity letos nezvládli vůbec,“ říká Ing. Martin Vaněk, ředitel vzdělávacího centra AZ smart. Studenti tedy mohou v nultém ročníku na VŠ pokračovat rovněž, jsou však vyjmuti ze statutu studenta a možnosti studovat třeba cizí jazyk. Platby zdravotního a sociálního pojištění, které na jeden rok nebude hradit stát, se pak dají řešit se školou individuálně, například pomocí sjednaných brigád. Rovněž s ubytováním může AZ smart pomoci.

Výhodou také může být, je-li nultý ročník organizován na půdě vysokých škol nebo učí-li v rámci intenzivních nultých ročníků alespoň vysokoškolští profesoři, že se student pohybuje v prostředí univerzitního kampusu, ohmatá si pravidla školy, seznámí se s profesory i jejich požadavky, které leckdy neustupují tvrdým podmínkám na kmenových univerzitách. Hodí se i kontakty získané mezi studenty z vyšších ročníků.

„Výhodou přípravného studia je to, že student plynule přechází z jednoho vzdělávacího systému do dalšího, neztrácí studijní návyky a zvyklosti a cíleně směřuje v rámci zvoleného oboru k přijetí na vysokou nebo vyšší odbornou školu,“ říká k tomu Ing. Martin Vaněk, ředitel vzdělávacího centra AZ Smart (www.az-smart.cz), které je jednou nejvýznamnějších českých společností působících v této oblasti. Nabízí ucelený soubor vzdělávání v lékařských, právních, ekonomických oborech, ale i jazykové vzdělávání, a to nejen v Praze.

Nejsou-li neúspěšní maturanti tedy ještě zcela rozhodnuti, mohou získat ještě nyní informace o nultých ročnících a třeba se pro ně i rozhodnout. Poslední volná místa jsou stále k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…