AŽD Praha v Bělehradě zahajuje modernizaci hlavního nádraží

19.11.2014 8:52

Společnost AŽD Praha podepsala smlouvu na dodávku a instalaci zabezpečovacího zařízení pro stanici  Bělehrad-Centrum, Prokop – hlavní železniční stanici ve městě Bělehrad, Republika Srbsko. Celková hodnota kontraktu činí 4,2 mil €.

AŽD Praha v Bělehradě zahajuje modernizaci hlavního nádraží
Foto: AŽD Praha
Popisek: AŽD Praha

V tendru vyhlášeném Železnicemi Srbska zvítězilo konsorcium šesti firem, které se svou nejnižší nabídkou 25,773 mil € porazilo další konkurenty. V čele tohoto konsorcia, jehož členem je i AŽD Praha, stojí největší srbská stavební a technologická společnost Energoprojekt Holding.

„Srbský trh je velmi komplikovaný a trpí  nedostatkem peněžních prostředků pro investice většího významu. Přesto se o něj uchází všechny velké konkurenční společnosti.  O to více nás těší úspěch, kterého jsme vítězstvím v tomto tendru dosáhli,“ říká ředitel Zahraničního obchodu a marketingu AŽD Praha Petr Žatecký.

Projekt zahrnuje projektování, výrobu, dodávku, instalaci, zkušební testy a uvedení do provozu elektronického staničního zabezpečovacího zařízení včetně venkovních prvků jako jsou elektromotorické přestavníky, elektrické ohřevy výměn, LED návěstidla a počítače náprav. Zajímavostí je, že část venkovních prvků bude instalovaná v tunelech a celá stanice se bude nacházet pod obrovskou betonovou deskou, na které Železnice Srbska plánují v dalších letech vybudovat velké komerční centrum.

„Naše spolupráce se srbskými železnicemi tímto projektem rozhodně neskončila. V plánu je modernizace přibližně 108 kilometrů trati Niš-Dimitrovgrad v celkové hodnotě asi 200 milionů EUR, na které se společnost AŽD Praha bude rovněž podílet,“ dodává Petr Žatecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…