Acorus: Domácí násilí - možnosti a limity naší práce

04.04.2018 8:19

Centrum ACORUS na pomoc obětem domácího násilí a Neziskovka roku 2017 pořádá další v řadě mezioborových setkání pro odborníky. Seminář se uskuteční za podpory Magistrátu hl. m. Prahy v prostorách Staroměstské radnice na Praze 1 ve čtvrtek 5. dubna 2018.

Acorus: Domácí násilí - možnosti a limity naší práce
Foto: pixabay.com
Popisek: Domácí násilí - ilustrační foto

Záštitu nad akcí opět převzal pan Daniel Hodek, radní hlavního města Prahy pro oblast sociální politiky, který k tomu uvádí: "Domácí násilí je téma, které v poslední době stále více rezonuje. Jsem rád, že se nám daří zvyšovat míru informovanosti o tomto tématu a to jak u laické tak odborné veřejnosti..."

Cílem tohoto mezioborového setkání pro zainteresované odborníky je rozvinout diskusi a výměnu zkušeností o možnostech a způsobech práce s obětmi domácího násilí, se kterými přicházejí v rámci své profese do styku. "Jarní odborný seminář o práci s obětmi domácího násilí organizujeme již podruhé. Snahou je přinášet inspiraci a zvyšovat míru informovanosti zainteresované odborné veřejnosti o tomto společenském a sociálním problému“ říká Jaroslava Chaloupková, ředitelka centra ACORUS. "Zapadá to do naší koncepce zvyšování povědomí laické i odborné veřejnosti o domácím násilí - tématu, které je stále opředeno řadou mýtů. Z naší dlouholeté praxe víme, že čím větší informovanost, tím snadnější je pro oběti uvědomit si svou situaci a vyhledat odbornou pomoc. Jde nám o to, aby ti, kteří se rozhodnou násilný vztah ukončit, nemuseli překonávat odpor i u těch, u kterých hledají podporu" dodává.

ACORUS, Neziskovka roku 2017, má azylový dům i poradnu

Centrum ACORUS pomáhá osobám ohroženým domácím násilím již více než 20 let. Za tu dobu jeho pomoc vyhledalo přes 5000 lidí, kteří se dovolali na non-stop linku 283 892 772, využili bezplatných služeb ambulantní poradny v pražských Holešovicích či nalezli útočiště v utajeném azylovém domě pro ženy a matky s dětmi.

Centrum ACORUS získalo prestižní ocenění Neziskovka roku 2017. Cenu každoročně uděluje Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) profesionálně vedeným neziskovým organizacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…