Agentura ochrany přírody a krajiny: Jeskyně na plotě

06.11.2021 22:45 | Tisková zpráva

Takto netradičně se můžete seznámit se skvosty našich jeskyní a krasových jevů na Olomoucku. Stačí, když projdete kolem plotu Botanické zahrady Univerzity Palackého v Olomouci.

Agentura ochrany přírody a krajiny: Jeskyně na plotě
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Výstavu fotografií pod názvem „Krasové klenoty Olomouckého kraje aneb kras není jen (pod)zemí“ pořádá AOPK ČR ve spolupráci se spolkem VIADUA a Botanickou zahradou Univerzity Palackého v Olomouci za finanční podpory Olomouckého kraje. Je součástí aktivit spojených s letošním Mezinárodním rokem jeskyní a krasu. 

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí

Na 51 fotografiích se kolemjdoucí mohou seznámit s pěticí krasových území. Doplněné jsou krátkými texty, které představují veřejnosti přístupné jeskyně Na Špičáku, Na Pomezí, Mladečské, Javoříčské a Zbrašovské aragonitové. Nechybí ani Hranická propast  - nejhlubší zatopená propast světa. Vystavené snímky ukazují nejen jeskynní výzdobu typickou pro jednotlivé lokality, ale také rozmanitost přírody v místech, kde kras vystupuje na povrch země.

Výstava byla na plot botanické zahrady instalována 5. října a potrvá nejméně dva měsíce. Za příznivého počasí možná i déle. Už od jejího počátku ji každý den shlédly stovky lidí.

Podobná výstava pod širým nebem se uskutečnila v loňském roce a byla věnovaná 30. výročí založení chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …