Agentura ochrany přírody a krajiny: Výsadba ovocných stromků v obecním sadě Březina dokončena

07.11.2020 16:11

Ve spolupráci AOPK ČR s obcí Březina u Křtin byla v neděli 1. 11. 2020 úspěšně dokončena výsadba ovocných dřevin v obecním sadu, kterou Agentura finančně podpořila z Programu péče o krajinu.

Agentura ochrany přírody a krajiny: Výsadba ovocných stromků v obecním sadě Březina dokončena
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Prací se zúčastnili rodiče s dětmi z obce. Pomohli tak obnovit zdejší sad, který byl doplněn o téměř třicet stromků jabloní, hrušní, slivoní i třešní. Z jabloní byly vysazeny známé odrůdy 'Grávštýnské' a 'Boskoopské', z hrušní 'Clappova', 'Hardyho máslovka' a 'Konference', ze slivoní to byla 'Zelená renklóda', 'Althanova renklóda' a 'Oulitská renklóda', z třešní např. odrůda 'Kordia'. Zpestřující zajímavostí byl i kaštanovník setý a jeřáb ptačí sladkoplodý 'Moravica'. Odrůdy vybírala a na sad odborně dohlíží paní Soňa Čermáková z místní obce. Vždyť sad má doslova za humny.

Moravský kras byl tak obohacen o další perspektivní ovocné stromky starých odrůd, o které bude třeba v následujících letech pečovat a chránit je proti zvěři a nepřízni počasí včetně odborného ořezu stromků. Správa CHKO Moravský kras společně s obcí Březina ale věří, že se  to podaří a dřeviny tu budou plodit a zpříjemňovat období sklizně i dalším generacím.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…