Agentura pro podnikání a inovace: Firmy mohou žádat o dotace na nákup služeb v oblasti inovací

01.02.2023 14:21 | Tisková zpráva

Pro žadatele je v další výzvě OP TAK připraveno celkem 150 milionů korun.

Agentura pro podnikání a inovace: Firmy mohou žádat o dotace na nákup služeb v oblasti inovací
Foto: API
Popisek: Agentura pro podnikání a inovace, logo.

Agentura pro podnikání a inovace (API), zprostředkující subjekt Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK), dnes zahájila příjem žádostí o dotace ve výzvě Inovační vouchery. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí
O dotace na rozvoj vlastních inovačních aktivit tak mohou žádat malé a střední podniky. Výzvu vyhlásilo 16. ledna 2023 Ministerstvo průmyslu a obchodu, které je řídicím orgánem OP TAK. Žádosti bude API přijímat až do 1. února 2024. 

Cílem výzvy je rozvoj komunikace a sdílení poznatků a know-how mezi podnikovou a výzkumnou sférou, které mohou firmy využít na zahájení či zintenzivnění vlastních inovačních aktivit a zvýšit tak svoji konkurenceschopnost na trhu. „Žadatelé mohou podporu použít na nákup poradenských, expertních a podpůrných služeb v oblasti inovací, a to od organizací pro výzkum a šíření znalostí nebo akreditovaných laboratoří,“ říká Lukáš Vymětal, generální ředitel Agentury pro podnikání a inovace.

Malé a střední podniky mohou v této výzvě získat až 75 % způsobilých výdajů zpět formou dotace, maximálně 1 milion korun na jeden projekt. Podrobné informace o aktuální výzvě z OP TAK jsou dostupné ZDE.

Program podpory Inovační vouchery se vyznačuje jednodušším zpracováním než ostatní programy. Mezi jeho výhody patří nenáročné zpracování žádosti o platbu, nutnost předložení minima dokladů a zjednodušený podnikatelský záměr. 

Program OP TAK navazuje svým zaměřením na program OP PIK (Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost). Je tak pokračujícím stěžejním programem na podporu českých podnikatelů s financováním ze strukturálních fondů Evropské unie. 

API má svá zastoupení ve všech krajských městech České republiky, zájemci o dotace z OP PIK a OP TAK zde mohou konzultovat své projekty. Informace je možné získat i telefonicky nebo e-mailem na zelené lince 800 800 777, programy@agentura-api.org. Všechny služby poskytované API zájemcům o dotace jsou zdarma. 

Agentura pro podnikání a inovace (API) je státní příspěvková organizace s celostátní působností zřizovaná Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Je zprostředkujícím subjektem pro dotační programy podpory OP PIK a OP TAK. Mezi hlavní aktivity API patří administrace žádostí o dotace a projektů v průběhu realizace i udržitelnosti, poskytování informačního a konzultačního servisu zájemcům a žadatelům o dotace či pořádání tematických odborných seminářů. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…