Ahold se uchází o Evropskou cenu kvality

25.05.2016 16:58

Společnost Ahold Czech Republic, která letos slaví 25 let na českém trhu, se jako první tuzemská firma rozhodla přihlásit do prestižní soutěže o Evropskou cenu kvality. Ocenění udílí Evropská nadace o řízení jakosti (EFQM). Ahold je trojnásobným držitelem Národní ceny kvality ČR a nyní se tak uchází o další úroveň.

Ahold se uchází o Evropskou cenu kvality
Foto: Ahold Czech Republic
Popisek: Obchodní řetězec Albert

Evropská cena kvality je každoročně předávána již od roku 1992 neziskovou organizací EFQM, která se zabývá především zvýšením konkurenceschopnosti evropské ekonomiky, a to hlavně z hlediska udržitelného rozvoje a společenské odpovědnosti firem. Cena je udílena na základě souladu s modelem Excellence EFQM – klíčové pro společnosti je učení se, kreativita a inovativnost.

„Společnost Ahold je jednou z pouhých dvou firem v České republice, které mají pětihvězdičkové ocenění organizace EFQM, díky kterému se mohou o Evropskou cenu kvality ucházet. Dále bylo k samotnému přihlášení nutné vypracovat i podrobnou sebehodnotící zprávu v angličtině. V první polovině května jsme pak v Česku přivítali sedmičlennou hodnotící komisi, která provedla komplexní audit včetně návštěv tří desítek našich obchodů,“ popisuje dosavadní průběh soutěže o Evropskou cenu kvality Pavel Mikoška, ředitel kvality obchodního řetězce Albert.

Ahold je první firma z České republiky, která se do klání o ocenění EFQM Excellence Award přihlásila, aby porovnala své síly s ostatními velkými společnostmi. Mezí její držitele dosud patří například BMW, Coca-Cola nebo Siemens.

Účast loňského vítěze Národní ceny kvality ČR těší i organizátora tuzemského programu, kterým je Sdružení pro oceňování kvality. "Jsme rádi, že se letošního ročníku EFQM Excellence Award účastní i firma z České republiky. Hodnocení v této ceně je nesmírně náročné a tak budeme Aholdu držet palce," říká Vladimír Straka, předseda představenstva Sdružení pro oceňování kvality. "Věřím, že by jejich úspěch podnítil i další české firmy, aby se Evropské ceny kvality v budoucích letech zúčastnily."

Hodnocení probíhá za účasti týmu nezávislých manažerů, kteří během více než 500 hodin prostudují dokumenty a osobně vyslechnou zaměstnance na všech úrovních dané společnosti. Na základě tohoto komplexnímu posouzení všech aspektů pak vyhodnocují její výkonnost a dané závěry předloží nezávislé porotě. Ta firmu následně oceňuje na základě osmi základních konceptů excellence.

Celkový vítěz (Award Winner) i dílčí vítězové (Price Winner) budou vyhlášeni v září v Miláně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…