Akademie věd ČR: Letošní Veletrh vědy zaznamenal rekordní zájem veřejnosti

09.06.2019 20:32

Přes 30 000 návštěvníků, více než 100 vystavovatelů na rekordní ploše 8000 metrů čtverečních, ústavy AV ČR, univerzity z celé republiky a desítky firem zabývajících se inovacemi.

Akademie věd ČR: Letošní Veletrh vědy zaznamenal rekordní zájem veřejnosti
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Takový byl řečí čísel pátý ročník Veletrhu vědy, který se konal od 6. do 8. června v pražských Letňanech. Veletrh uspořádala Akademie věd ČR a vstup na akci byl po celou dobu zdarma.

„Mám velkou radost, že se rok od roku zlepšuje prezentace stánků a zvyšuje se počet vystavovatelů, kteří srozumitelnou formou prezentují široké veřejnosti výsledky své práce. Je úžasné sledovat, s jakým nadšením tu vědci vyprávějí o své práci a jak umí návštěvníky nadchnout,“ říká předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová.

Letošní ročník byl výjimečný ve všech ohledech. Bylo zde nejvíce návštěvníků, konal se na největší ploše a byla zastoupena většina z 54 pracovišť Akademie věd ČR. A právě ty představily návštěvníkům neuvěřitelnou podívanou – ať už šlo o interaktivní expozice, pokusy, přednášky, workshopy, pečlivě vybrané exponáty nebo science show.

„Každý rok nás jednotlivé ústavy vždy překvapí, jaké úžasné expozice si pro návštěvníky připraví. Každý rok je originál. A skvělé je i to, jak se navzájem jednotlivá pracoviště motivují. Díky tomu je každý rok lepší a lepší. Je úžasné sledovat, jak k přípravám vědci přistupují s velkým nadšením. Nejlepší zpětnou vazbou jsou pak pro ně reakce návštěvníků, kteří se rok co rok vracejí,“ říká Petr Borovský z Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR, která má organizaci Veletrhu vědy na starosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…