Akademie věd ČR podepsala memorandum o spolupráci s brazilskou společností SENAI

07.01.2019 16:10

Koncem roku 2018 uzavřela Akademie věd ČR memorandum o vzájemné spolupráci s brazilskou společností SENAI zaměřenou na vzdělávání v průmyslových oborech, podporu inovací a transfer technologií.

Akademie věd ČR podepsala memorandum o spolupráci s brazilskou společností SENAI
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

Memorandum podepsali předsedkyně AV ČR Eva Zažímalová, předseda SENAI Robson Braga de Andrade a generální ředitel SENAI Rafael Esmeraldo Lucchesi Ramacciotti.

SENAI (National Service for Industrial Apprenticeship) je součástí brazilského průmyslového systému. Primární oblastí její činnosti je profesní vzdělávání organizované v síti odborných škol založených a provozovaných syndikátem CNI (National Confederation of Industry). Kromě profesního vzdělávání se SENAI zabývá aplikovaným výzkumem, disponuje sítí inovačních pracovišť a propojuje základní výzkum s průmyslem.

Od memoranda uzavřeného 21. prosince 2018 si obě strany slibují intenzivní spolupráci a možnost využití výsledků základního výzkumu v průmyslových odvětvích. Pracoviště AV ČR tak získávají příležitost zhodnotit české myšlenky v rostoucím brazilském průmyslu.

Obsahem memoranda je zejména podpora společných aktivit vedoucích k rozvoji spolupráce mezi ústavy AV ČR a inovačními pracovišti SENAI, vzájemná výměna a sdílení informací a poznatků a podpora účasti ve vyhlašovaných výzvách a projektech na bilaterální i multilaterální úrovni. Konkrétní aktivity budou realizovány na základě smluv o spolupráci uzavíraných přímo mezi jednotlivými pracovišti AV ČR a SENAI a vymezujících všechny náležité podrobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…