Akce s Lesy ČR od soboty 14. do soboty 21. července

13.07.2012 11:45

Lesy ČR pro veřejnost pravidelně pořádají celou řadu zajímavých osvětových a populárně naučných akcí. Mezi nejtypičtější a nejpopulárnější patří již od roku 2000 akce typu Den s Lesy ČR. Lesy ČR se současně do řady dalších akcí zapojují jako spoluorganizátor nebo účastník.

Akce s Lesy ČR od soboty 14. do soboty 21. července
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Sobota 14. 7. 2012

¦ Lesnický den na Bramberku, sobota 14. července, 9 – 14 hodin,
část obce Lučany nad Nisou zvaná Horní Maxov, střelnice Bramberk,

u rozhledny, okres Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Akce organizovaná Lesní správou Lesů ČR Jablonec nad Nisou je určená především dětem, na které čeká den plný lesnických her, soutěží a atrakcí.


Dopoledne mezi 9. až 11. hodinou je možné vyrazit na zábavnou trasu, poté bude následovat zajímavý doprovodný program. Na zábavné stezce čeká návštěvníky setkání s odborníky, kteří se starají o les ve zdejším regionu. Lidé si současně při plnění zajímavých úkolů ověří své znalosti o lese a přírodě. Na konci trasy bude připraven další program a to v podobě předvádění dravých ptáků, lovecké hudby, ukázek práce v lese či výrobků z přírodních materiálů.

Celá akce bude ukončena do 14 hodin. Možnost parkování je zajištěna na kopci před rozhlednou Bramberk nebo v Horním Maxově u kostela.

 

sobota 21. 7. 2012

¦ 13. dětský den s Lesy ČR na hradě Valečov,
sobota 21. července, 10 - 16 hodin, hrad Valečov u obce Boseň , blízko Mnichova Hradiště,
Český ráj, okres Mladá Boleslav, Středočeský kraj

 

Akce pořádaná Lesní správou Lesů ČR Nymburk je nejen pro děti, ale samozřejmě i jejich rodiče a další dospělé. 

V malebné krajině Českého ráje budou děti během dopoledne, zhruba od 10 do 12 hodin, na přibližně kilometrové trase vedoucí lesem kolem hradu, soutěžit ve sportovně vědomostních disciplínách. Budou poznávat například listy stromů, řezat dřevo a šplhat na laně. Pokusí se určovat i stopy zvěře, ptactvo, rostliny, rozlišit, co do lesa nepatří anebo se strefovat šiškami do figurín loupežníků. Splnění úkolu bude na každém stanovišti potvrzeno razítkem do účastnické listiny. Za získání pěti razítek obdrží každý účastník od Lesů ČR malý dárek. Všechna startovní čísla se navíc stanou součástí slosování o různé ceny jako batůžky, trička či knížky. 

Další návštěvníci Dětského dne s Lesy ČR budou moci od 13 hodin v přírodním amfiteátru pod hradem Valečovem shlédnout ukázku dravých ptáků a sokolnictví. Přibližně ve 14.30 hodin pak na  letní scéně amfiteátru začne pohádková inscenace „Kominíkovo štěstí“ v nastudování pražského Divadla Minaret.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…