Aktivista Jan Šingál dostal od exekutora pátou pokutu ve výši 100 000 Kč. Znovu šířil lži o Heleně Vondráčkové a členech jejího týmu

05.11.2018 14:23

Exekutorský úřad Praha – západ vydal další exekuční příkaz vůči aktivistovi Janu Šináglovi.

Aktivista Jan Šingál dostal od exekutora pátou pokutu ve výši 100 000 Kč. Znovu šířil lži o Heleně Vondráčkové a členech jejího týmu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Vondráčková

Soudní exekutor Jan Beneš se rozhodl pro další, v pořadí pátou pořádkovou pokutu ve výši 100 tisíc korun za porušení předběžného opatření, aby Šinágl nešířil lživá tvrzení či spekulace o zpěvačce Heleně Vondráčkové a jejím týmu.

Další příkaz vydal exekutor 1. listopadu tohoto roku. Jasně v něm stojí, že se tak děje z důvodů opakovaného porušení předběžného opatření. Už letos v srpnu Okresní soud v Berouně rozhodl, že aktivista Šinágl musí za dlouhodobé pomluvy a nerespektování předběžného opatření zaplatit částku 1 milion 200 tisíc korun jak zpěvačce Heleně Vondráčkové, tak jejímu manželovi Martinu Michalovi a jejich spolupracovníkům.

„Musím zdůraznit, že ze strany Jana Šinágla se skutečně jedná o dlouhodobě trvající jednání, konkrétně počínaje rokem 2009. Tedy devět let jsou můj klient, jeho blízcí a spolupracovníci uráženi, pronásledováni, zostouzeni, lživě obviňováni z trestné činnosti a podobně,“ opakuje právnička zpěvačky a jejího muže Jana Gavlasová. Samozvaný aktivista Jan Šinágl, který je blízkým přítelem bratra zpěvačky Heleny Vondráčkové, se pomlouvačného jednání dopouští na svých internetových stránkách a také je rozesílá do médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec