Aktuální dopravní situace pražské MHD - 14:00

06.06.2013 15:20

V současné době metro funguje na lince A, B po celé trase vyjma několik stanic níže položených v blízkosti Vltavy. Trasa  metra C funguje v úsecích Háje – Hlavní Nádraží a Kobylisy – Letňany. Náhradní autobusová doprava XC jezdí v úseku Kobylisy - Muzeum. DPP intenzivně pracuje na řešení problému s průsakem vody ve stanici Nádraží Holešovice, aby metro C mohlo jezdit po celé trase.

Aktuální dopravní situace pražské MHD - 14:00
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Tramvaje se již včera vrátily na Modřanskou ulici, konkrétně se jedná o linku 3. Dnes ráno na této ulici začaly jezdit autobusy 121 a 253. Prozatím je uzavřen Trojský most, takže tramvaje do Kobylis jezdí odklonem přes Libeň, rovněž je dosud uzavřeno Smetanovo nábřeží. Autobusy linek 129, 241 a  507 jezdí od včerejšího dne rovněž do Zbraslavi, ve Strakonické ulici je však vyloučena individuální doprava.

Pro posílení oblasti Palmovky a Vysočanské je do odvolání odkloněna linka číslo 8, v úseku Palmovka – Starý Hloubětín je vedena přes zastávky Vysočanská a Kolbenova.

Veškeré aktuální informace jsou umístěny na webu DPP – www.dpp.cz, infolinka dnes bude fungovat do 22 hodin, ve 27 stanicích metra jsou nasazeni informátoři Dopravního podniku.

Přehled fungujících tras a úseků metra (do odvolání)

METRO

Linka A – Jezdí v celé trati Dejvická – Depo Hostivař, nezastavuje ve stanicích Malostranská a Staroměstská.
Linka B – Jezdí v celé trati Zličín – Černý Most, nezastavuje ve stanicích Florenc, Křižíkova, Invalidovna a Palmovka.
Linka C – Je v provozu v úsecích Háje – Hlavní nádraží a Kobylisy – Letňany. V úseku Muzeum - Hlavní nádraží – Kobylisy je zavedena náhradní autobusová linka XC.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 150 autobusových linek, dále 21 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. V roce 2012 bylo ve vlastnictví společnosti 1 247 autobusů, 931 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede 166 374 000 kilometrů. Podnik má 10 562 zaměstnanců, z toho 4 175 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…