Antimonopolní úřad: Čtyři stavební firmy přiznaly účast v kartelových dohodách, díky narovnání mají nižší sankci

04.06.2016 19:03

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým rozhodnutím z 22. dubna 2016 společnostem SWIETELSKY stavební s.r.o., DAICH spol. s r.o., VIALIT SOBĚSLAV spol. s r.o. a CHALIŠ spol. s r.o. pokuty v celkové výši téměř 40 milionů korun za další část kartelových dohod ve stavebnictví.

Antimonopolní úřad: Čtyři stavební firmy přiznaly účast v kartelových dohodách, díky narovnání mají nižší sankci
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Vzhledem k využití procedury narovnání byly účastníkům řízení sníženy sankce o 20 procent. Proti prvostupňovému rozhodnutí nebyly podány rozklady a je tedy pravomocné.

Uvedené společnosti se prostřednictvím vzájemných kontaktů v letech 2007-2009 a 2013 koordinovaly svou účast a nabídky do výběrových řízení na celkem 7 veřejných zakázek v Jihočeském kraji: 1. Provedení opravy místních komunikací po stavbě kanalizace v obci Kostelní Radouň; 2. Oprava MK - "K Čističce", Oprava MK - "Od autobusové zastávky"; 3. Oprava MK- zpevnění vjezdů; 4. Oprava cesty k Mazelovu; 5. Zlepšení dopravní obslužnosti a vzhledu obce Libějice; 6. Obec Borkovice – rekonstrukce silnic a úprava vzhledu obce; 7. Zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obce Třebětice. Zakázaných dohod se vždy účastnily dvě či tři z uvedených společností, a to v různých kombinacích.

Předmětné správní řízení je posledním výsledkem z rozsáhlého vyšetřování kartelových dohod ve stavebnictví, jehož další části již Úřad potrestal pravomocnou pokutou 1,66 miliardy korun a dosud nepravomocnou sankcí téměř 280 milionů korun.

Sankce pro jednotlivé účastníky v tomto řízení činí SWIETELSKY stavební s.r.o. - 36 663 000 Kč, DAICH spol. s r.o. - 1 746 000 Kč, VIALIT SOBĚSLAV spol. s r.o. – 802 000 Kč, CHALIŠ spol. s r.o. – 629 000 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …