Armáda ČR: Čeští vojáci v Mali předali zahradnické vybavení

22.09.2022 22:54 | Tisková zpráva

Dne 17. září 2022 v hlavním městě v Bamaku v Republice Mali došlo v rámci CIMIC projektu 7. rotace úkolového uskupení Armády České republiky Mali k slavnostnímu předání zahradnického vybavení místní Asociaci pro integraci žen a rozvoj dětí.

Armáda ČR: Čeští vojáci v Mali předali zahradnické vybavení
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

V sídle Asociace pro integraci žen a rozvoj dětí s názvem Demba Djigui předal velitel 7. rotace úkolového uskupení Armády České republiky kapitán Petr Bláha prezidentce asociace Amninetou Lehbib Haidara zahradnické vybavení, o které si v rámci CIMIC projektu tato asociace požádala.

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

„Jsem rád, že se našemu úkolovému uskupení podařilo projekt úspěšně dokončit. Předané vybavení bude pro tuto asociaci velkým přínosem, jak jsem se mohl na místě přesvědčit po rozhovorech s členkami asociace,“ řekl Bláha.

Slavnostnímu předání byli rovněž přítomni vedoucí kabinetu ministryně žen, dětí a mládeže Mamadou Diane a ředitelka Ředitelství národní podpory žen, dětí a rodiny Tounkara Sophie Soucko. U předání nechyběly ani jednotlivé členky této asociace s rodinami.

Zahradnické vybavení v celkové hodnotě 10.000 € zahrnovalo benzínová vodní čerpadla, zahradnická kolečka, motyky, semena různých rostlin, hnojiva a pesticidy. „Cílem projektu byla podpora úsilí asociace při vytváření prostředí, ve kterém osamocené ženy najdou pracovní příležitost, která jim také umožní posílat své děti do školy. Předané vybavení poslouží k dalšímu rozvoji asociace," uvedl důstojník CIMIC poručík Jakub Adam.

Jádro 7. rotace úkolového uskupení Armády České republiky Mali tvoří příslušníci 71. mechanizovaného praporu v Hranicích, kteří v zahraniční operaci v rámci výcvikové mise Evropské unie (EUTM) působí od května 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…