Armáda ČR: Generál Jaromír Alan ocenil šest desítek vojáků, kteří působili ve strukturách NATO a EU

30.09.2018 22:26

Téměř šest desítek vojáků dnes v prostorách Domu armády Praha obdrželo medaile za působení v zahraničí. Po třech letech se zpět do České republiky vrátili vojáci, kteří sloužili ve strukturách Evropské unie a NATO v osmi zemích, například v Belgii, Polsku, Německu nebo ve Spojených státech.

Armáda ČR: Generál Jaromír Alan ocenil šest desítek vojáků, kteří působili ve strukturách NATO a EU
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Medaile ministra obrany České republiky Za službu v zahraničí I., II. a III. stupně obdrželo z rukou ředitele sekce plánování schopností Ministerstva obrany generálmajora Jaromíra Alana 57 vojáků. Toto vyznamenání převzali za vynikající pracovní úsilí a profesní nasazení v rámci národních zastoupení a mezinárodních vojenských štábů a také za vzornou reprezentaci České republiky v zahraničí.

„Těší mě, že vám mohu předat ocenění, které je poděkováním za vaši odpovědnou práci v aliančních štábech a vojenských strukturách Evropské unie. Toto působení je sice odlišné od klasického vyslání kontingentů do zahraničních operací, ale rozhodně není méně významné. Naopak práce v mezinárodních štábech je prací přímo v srdci rozhodovacího a plánovacího procesu a jedním z klíčových předpokladů pro váš další kariérní růst. Vaše zkušenosti, které jste získali za uplynulé tři roky, jsou pro Armádu České republiky neocenitelným přínosem,“ pronesl k oceněným vojákům generál Alan.

V současné době působí na zahraničních pracovištích při NATO a Evropské unii 200 osob. V rámci novodobé historie české armády prošlo zahraničními pracovišti na tisíc vojáků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…