Armáda ČR: Generál Opata jmenoval nové plukovníky

05.05.2018 17:08

Při příležitosti oslav Dne vítězství se v pátek 4. května uskutečnilo ve Slavnostní síni Národního památníku v Praze na Vítkově slavnostní jmenování vojáků do hodnosti plukovníka. Náčelník Generálního štábu Armády ČR generálporučík Aleš Opata udělil také čestné odznaky.

Armáda ČR: Generál Opata jmenoval nové plukovníky
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Šest nově jmenovaných plukovníků převzalo z rukou generála Opaty dekrety. „Jmenování do nejvyšší důstojnické hodnosti je oceněním vaší kvalitně odvedené práce, které si vážím a za kterou vám děkuji. Dosáhnout této mety mohou jen ti nejlepší. Nové úkoly, které na vás čekají, nebudou vůbec jednoduché, ale já pevně věřím, že je splníte s největším nasazením,“ řekl generál Opata plukovníkům.

Za všechny nové plukovníky promluvil vedoucí oddělení vrtulníkového a dopravního letectva sekce rozvoje sil MO plukovník Miloslav Synek. Zdůraznil, že jmenování je nejen pocta, ale také výzva a závazek. „Povýšení je výraz uznání toho, co jsme do této doby pro armádu vykonali, jakou službou jsme prošli a jaké jsou naše osobní kvality. Chceme vás ujistit, že budeme sloužit armádě a vlasti s vysokou odpovědností a loajalitou. Se stejným přístupem budeme plnit všechny stanovené úkoly, které naše pozice přináší,“ sdělil plukovník Synek.

Za dlouhodobé dosahování výtečných výsledků ve služební činnosti a za mimořádné zásluhy o armádu udělil generál Aleš Opata více než třem desítkám vojenských profesionálů a občanských zaměstnanců čestné odznaky Armády ČR Za zásluhy I., II. a III. stupně.

Oceněným poté poděkoval za dosavadní práci a popřál mnoho dalších pracovních i osobních úspěchů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…