Armáda ČR: Kardinál Duka projevil úctu vojákům a poděkoval za jejich službu doma i v zahraničí

20.12.2018 22:28

Ve středu 19. prosince se uskutečnilo tradiční adventní setkání zástupců církve s představiteli resortu Ministerstva obrany a Armády České republiky v Arcibiskupském paláci na Hradčanském náměstí. Pozvání přijali náměstek ministra a ředitel sekce ekonomické MO Pavel Beran, náčelník Generálního štábu Armády České republiky armádní generál Aleš Opata a další významní hosté.

Armáda ČR: Kardinál Duka projevil úctu vojákům a poděkoval za jejich službu doma i v zahraničí
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

„Dnešní setkání je projevem úcty a poděkování za vaši službu a to především v tento významný osmičkový rok,“ řekl Dominik kardinál Duka ve svém projevu.

V něm také připomněl, že tento rok byl nejen slavnostní, ale zároveň i smutný pro nás všechny. „Zástupci armády a církve se společně setkali na letišti, aby uctili padlé vojáky, kteří zahynuli při plnění úkolů v zahraničních misích,“ uvedl kardinál Duka.

„Vaší služby si církev váží. Duchovní a vojenská služba má společnou ekumenu a je provázána svou službou lidem,“ doplnil kardinál Duka, který do nadcházejícího období popřál všem přítomným a vojákům doma i na zahraničních misích mnoho síly, odhodlání, zdraví, trpělivosti a naděje.

20 let duchovní služby AČR

„Letos jsme oslavili 20 let duchovni služby, která je nedílnou součástí naší armády. Rád bych poděkoval kaplanům za jejich podporu a za to, že vždy stojí pevně po našem boku. Velmi si toho vážíme,“ uvedl náčelník Generálního štábu Armády České republiky armádní generál Aleš Opata.

Významné jubileum duchovní služby zmínil ve svém projevu také náměstek ministra obrany Pavel Beran. „Naši kaplani byli a znovu jsou nedílnou součásti armády. Služba vojáků je náročná a většina veřejnosti si ani neuvědomuje, jak moc se může podepsat na psychice vojáků. Přítomnost kaplanů na zahraničních misích vojákům pomáhá v jejich těžké službě,“ uvedl náměstek Beran a poděkoval kaplanům za jejich záslužnou činnost ve prospěch armády i ozbrojených sil.

Požehnané Vánoce a všechno nejlepší do nového roku popřál všem na závěr kardinál Duka a věnoval oběma zástupcům resortu knihu o Arcibiskupství pražském.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…