Armáda ČR: Ministr poděkoval vojákům, kteří pomáhají v mariánskolázeňské nemocnici

22.05.2020 22:01

Ministr obrany Lubomír Metnar osobně poděkoval vojákům, kteří od konce dubna v Nemocnici Mariánské Lázně pomáhají se zajištěním chodu oddělení následné péče.

Armáda ČR: Ministr poděkoval vojákům, kteří pomáhají v mariánskolázeňské nemocnici
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

První rotace vojáků z vyškovského Velitelství výcviku – Vojenské akademie zde působila od 28. dubna. Další tým, který tvoří převážně studenti Univerzity obrany, nastoupil 10. května. V nemocnici zůstanou do konce tohoto týdne. Celkem se zde vystřídaly bezmála čtyři desítky vojáků, každá rotace měla 19 členů včetně tří specialistů na dekontaminaci z libereckého 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany.

Vojákům přijel osobně poděkovat ministr obrany: „Vaši pomoc zde v Mariánských Lázních hodnotím velice dobře. Děláte armádě dobrou reklamu, ze všech stran jsem slyšel velkou chválu.“

Podle Lubomíra Metnara je armáda připravená poskytnout pomoc vždy v případě nečekané krize. „Vojáci takto pomáhali v minulosti, pomáhají nyní při této epidemii a budou pomáhat, dokud bude třeba.“

Šest hodin bez odpočinku a přestávky

Vojáci v mariánskolázeňské nemocnici vykonávají obslužné práce pod dozorem odborného personálu a zajišťují materiálně technické zabezpečení provozu. „Pomáhají především s dezinfekcí prostor, běžným úklidem, manipulací a uskladňováním zdravotnického materiálu a přemisťováním pacientů,“ prozradil velitel asistenčního týmu nadporučík Antonín Krajíček.

Členové směny pracují v ochranném obleku, mají návleky, masku a rukavice. Směna trvá šest hodin. „Jen obléknout a svléknout ochranné pomůcky trvá 15 až 20 minut, takže se nesvlékáme a během služby nepijeme, nejíme a nechodíme na WC. Neustále si dezinfikujeme ruce a vyměňujeme rukavice. Dnes je chladněji, ale v teplých dnech to bylo náročné,“ prozradil Antonín Krajíček.

Vedení nemocnice v Mariánských Lázních si pomoc armády chválí. Podle ředitelky Veroniky Kropfreiterové se tím podařilo doplnit personál, který kvůli nákaze koronavirem na oddělení následné péče chyběl. „Klienti i veškerý zdravotnický personál pod vedením paní primářky Tomešové si tuto spolupráci již od prvních dnů chválí a pacienti pomoc také kvitují,“ uvedla Kropfreiterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…