Armáda ČR: Na našem území se uskuteční cvičení Ample Strike 2017

07.08.2017 12:07

Ve dnech od 23. srpna do 12. září se na území ČR uskuteční cvičení AMPLE STRIKE 2017, a to za účasti členských a partnerských států NATO.

Armáda ČR: Na našem území se uskuteční cvičení Ample Strike 2017
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Cílem společného výcviku aliančních a partnerských jednotek bude především sladění činnosti pilotů taktického a vrtulníkového letectva s činností předsunutých leteckých návodčích a velitelů pozemních jednotek.

Hlavními místy cvičení budou 22. základna vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměště nad Oslavou a vojenské výcvikové prostory Boletice a Libavá. Vojáci budou využívat také 21. základnu taktického letectva Čáslav, Správu letiště Pardubice a 15. ženijní pluk v Bechyni.

Největší letové úsilí se uskuteční v pracovních dnech v termínu od 28. srpna do 8. září v časech 9:00 až 23:00, ve dnech pracovního klidu však může dojít k příletům či odletům letecké techniky nebo k jednotlivým přeletům mezi operačními prostory. Letová činnost bude rovnoměrně rozvržená do čtyř prostorů a to Náměšť, Libavá, Boletice a Bechyně. Lety v nočních hodinách budou omezeny jen na minimum. Upozorňujeme na možný nárůst počtu letů nad částí území regionu, což může zvýšit hlukovou zátěž. Dále informujeme, že v okolí uvedených prostor bude v průběhu cvičení zvýšený pohyb osob a pozemní vojenské techniky.

V letošním roce se zúčastní přibližně stejné počty vojáků jako v roce 2016. Z více jak tisíce cvičících by mělo být do 400 příslušníků z armád aliančních a partnerských zemí a přibližně dvě stovky vojáků z Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR. Účast zatím potvrdilo 19 zemí včetně ČR a další státy jsou stále v jednání.

Bližší informace o cvičení včetně techniky a vzdušných prostorů budou průběžně zveřejňovány na webových stránkách základny (ZDE) a na Facebooku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…