Armáda ČR: Plánované personální změny na Generálním štábu

02.01.2023 20:27 | Tisková zpráva

Dnem 1. ledna 2023 došlo na Generálním štábu AČR k plánovaným personálním změnám.

Armáda ČR: Plánované personální změny na Generálním štábu
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Novým zástupcem náčelníka Generálního štábu – inspektorem AČR se stal brigádní generál Ing. Radek Hasala, který zastával pozici velitele Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově. Na jeho místo nastoupil brigádní generál Ing. Ladislav Rebilas, který vykonával funkci ředitele Ředitelství speciálních sil MO. Tuto pozici obsadil plukovník gšt. Ing. Miroslav Hofírek, MSc., který dosud působil jako ředitel odboru koncepcí a řízení Ředitelství speciálních sil MO.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Dosavadní zástupce náčelníka Generálního štábu – inspektor AČR generálmajor Ing. Milan Schulc, MSc., ukončil k 31. prosinci 2022 aktivní službu vojáka z povolání.

Brigádní generál Ing. Jaroslav Schön, který byl dne 1. srpna 2022 po svém návratu ze zahraničního pracoviště (velitel společného centra logistického zabezpečení JLSG v nizozemském Brunssumu) zařazen do dispozice, ukončil k 31. prosinci 2022 aktivní službu vojáka z povolání.

Vedoucím oddělení komunikace s veřejností Kanceláře náčelníka Generálního štábu Armády ČR se stal podplukovník gšt. Mgr. Ivo Zelinka, který byl současně jmenován do hodnosti plukovníka. Dosud působil jako vedoucí starší důstojník – specialista oddělení poradců Kabinetu mistryně obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…