Armáda ČR: Přesun jednotek na plánované cvičení Saber Strike 2022

06.02.2022 20:15 | Tisková zpráva

V druhé polovině února 2022 se uskuteční plánované cvičení Saber Strike 2022. Je součástí mezinárodního cvičení Defender Europe 2022, které bylo schváleno vládou v listopadu 2021 v rámci plánu vojenských cvičení na letošní rok. Armáda České republiky se Saber Striku účastní pravidelně od roku 2018.

Armáda ČR: Přesun jednotek na plánované cvičení Saber Strike 2022
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Jeho součástí je také přesun amerických jednotek přes území České republiky z Německa na Slovensko. Předpokládáme, že se bude přesouvat cca 1 800 osob a 700 kusů techniky. Návrat jednotek ze cvičení proběhne o měsíc později, tedy v druhé polovině března 2022.

Přesuny všech proudů konvoje jsou plánovány ve večerních až brzkých ranních hodinách tak, aby se minimalizoval vliv na civilní silniční provoz. Všechny přesuny budou doprovázeny a zabezpečeny příslušníky Vojenské policie ve spolupráci s Policií České republiky a jsou koordinovány s dotčenými ministerstvy a samosprávami.

V rámci zabezpečení přesunů budou dodržována veškerá platná hygienická opatření. Přesuny vojsk americké armády přes území České republiky schválila hlavní hygienička MO. Termíny cvičení, přesunů a počty vojáků se mohou změnit vzhledem k nepříznivým epidemiologickým podmínkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…