Armáda ČR: Speciálním silám nově velí plukovník Hofírek, střídá generála Rebilase

09.12.2022 20:29 | Tisková zpráva

V pátek 9. prosince došlo ke změně na postu ředitele Ředitelství speciálních sil Ministerstva obrany. Brigádního generála Ladislava Rebilase vystřídal plukovník Miroslav Hofírek.

Armáda ČR: Speciálním silám nově velí plukovník Hofírek, střídá generála Rebilase
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Slavnostní akt se uskutečnil v Prostějově a slavnostního nástupu, spojenému i s návštěvou tamní síně tradic, se zúčastnil i náčelník Generálního štábu Armády ČR generálmajor Karel Řehka.

„Vaši práci sleduji a vím, jakých výsledků jste schopni doma i v zahraničí dosáhnout. Každý z vás je pro naši zemi důležitý,“ zdůraznil náčelník Generálního štábu Armády České republiky Karel Řehka. Sám vykonával funkci ředitele Ředitelství speciálních sil MO v letech 2014-2017 a službou ve speciálních silách strávil zásadní část své vojenské kariéry.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Plukovník Hofírek: Výzvu přijímám se vší vážností a odpovědností

Nastupující ředitel plukovník Miroslav Hofírek během svého vystoupení ocenil práci generála Rebilase i svých předchůdců a fakt, že se může opřít o náčelníka generálního štábu, který má pro práci speciálních sil cit a pochopení. Obrátil se ale také na vojáky. „Při svém poslání se mohu spolehnout na vás, osvědčený, pečlivě vybraný, kvalitní tým s bohatými zkušenostmi,“ uvedl. Také zdůraznil, že výzvu přijímá se vší vážností a odpovědností a chce vést speciální síly k prosperitě.

Podle generála Rebilase jsou úspěchy výsledkem společného úsilí

Generál Rebilas své vystoupení využil k poděkování i krátkému osobnímu zamyšlení nad obdobím, které u speciálních sil strávil. Nechtěl hovořit o svých úspěších, protože podle něj všechno bylo a je výsledkem společného úsilí. Vzkázal taky například všem příslušníkům speciálních sil, aby zůstali hrdí, ale pokorní, chovali k sobě respekt a udržovali soudržnost. Generál Ladislav Rebilas bude po odchodu od speciálních sil zastávat post velitele Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov.

Akce se konala za účasti velitelů speciálních sil z Německa, Slovenska a Polska. Zúčastnění také připomněli heslo speciálních sil - latinské sousloví „dum spiro, spero“ („Dokud dýchám, doufám“).

Více o činnosti speciálních sil prozrazuje plukovník Miroslav Hofírek v článku Čeští diplomaté pod ochranou speciálních sil: Elitní týmy zkoumají jejich terén měsíce dopředu (ZDE).

  • Speciální síly AČR jsou samostatným druhem sil
  • spadají přímo pod náčelníka Generálního štábu Armády České republiky
  • vykonávají politicky citlivé úkoly nebo úkoly spojené s velkou mírou rizika
  • plní úkoly na pomezí vojenských, zpravodajských a vojensko-policejních aktivit
  • tvoří je 601. skupina speciálních sil generála Moravce, Ředitelství speciálních sil Ministerstva obrany a Centrum podpory speciálních sil plukovníka Josefa Černoty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…