Armáda ČR: Vojáci se mohou znovu vystrojovat v Olomouci

15.08.2020 21:20

V Olomouci se uskutečnilo slavnostní otevření nové výdejny součástek naturálního odívání pro vojáky. Mezi přítomnými hosty nechyběli ředitel Sekce logistiky Ministerstva obrany generálmajor Štefan Muránský, velitel pozemních sil brigádní generál Ladislav Jung, ředitel Agentury logistiky plukovník Stanislav Hudeček a další armádní funkcionáři.

Armáda ČR: Vojáci se mohou znovu vystrojovat v Olomouci
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Nová výdejna se nachází v Bystrovanech u Olomouce a je primárně určena pro vystrojování příslušníků vojenských útvarů a zařízení z oblasti Olomouckého a Moravskoslezského kraje. „Tím, že v Olomouci otevíráme novou výdejnu, se opět dostáváme o něco blíže k vojákům, kteří již nemusí vážit cestu do Brna nebo Vyškova,“ uvedl ve svém úvodním projevu plukovník Hudeček.

V hanácké metropoli přitom v minulosti výdejna součástek existovala, v souvislosti s tehdejší reorganizací armády ale byla v roce 2013 zrušena. Nově zbudované výdejní prostory se nacházejí na zcela jiném místě než prostory původní výdejny. „Od počátku jsem si plně uvědomoval, jak velký a náročný úkol před vámi stojí. Před třemi měsíci jsem toto místo navštívil a je až neuvěřitelné, jaký rozdíl je mezi tehdejším stavem a tím, co mohu vidět dnes,“ pochválil odvedenou práci generál Muránský.

Nové výdejně následně požehnal vojenský kaplan podplukovník Hudousek.

Nově otevřené prostory představují jednu z pěti výdejen, které spadají pod Centrum zabezpečení materiálem týlových služeb, a slouží především k vystrojování jednotlivých vojáků v činné službě. Vedle Prahy, Tábora, Vyškova a Brna se tak Olomouc stala místem, kde mohou vojáci nakupovat výstrojní součástky, nechat si provést jejich úpravy nebo řešit případné reklamace. K tomuto jim bude k dispozici desítka občanských zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…