Arnika: Startují registrace na letošní ročník Tour de aleje

30.03.2018 11:37

Závod i rodinná cyklojízda startují 14. července v Přibyslavi. Připravena je také naučná cyklostezka s bohatým doprovodným programem. Sportovci, rodiny s dětmi, milovníci kol a přírody se mohou už nyní. Startovným přispějí na výsadbu nových alejí, natírání kmenů podél silnic bezpečnostními pruhy nebo na provoz ekoporadny.

Arnika: Startují registrace na letošní ročník Tour de aleje
Foto: Richard Beneš
Popisek: Arnika

„Vezměte si kolo a přijeďte na závod Tour de Aleje, kde bude nádherná trať a mnoho zábavy. Startovným přispějete na dobrou věc,“ zve loňský mistr světa v Cyklotrialu v národních týmech Marek Pochtiol z Trial klubu Žižkovo Pole.

Cyklistický závod Tour de Aleje startuje v 11 hodin od přibyslavské sportovní haly. Závodníci si mohou vybrat ze tří tras, které jsou svou náročností vhodné jak pro zkušené cyklisty, tak i pro rodiny s dětmi. Vítěze letošního ročníku čekají praktické cyklistické potřeby, bylinné životabudiče a samozřejmě dobrý pocit!

O půl hodiny později od místního koupaliště odstartuje rodinná cyklojízda. Na trase vedoucí alejemi se mohou malí i velcí cyklisté těšit na komentované zastávky v alejích, stromolezení s arboristy a setkání s místními spolky a pamětníky. V cíli u rybníka Řeka čeká účastníky doprovodný program z dílny partnerských organizací, divadlo, koncert a koupání u Moře.

Registrace probíhají na webu ZDE

Výtěžek této benefiční akce pomůže Arnice chránit a obnovovat aleje. „Léto a krásná krajina Vysočiny jsou pro jízdu na kole jako dělané. Proč ji nespojit s pohledem do korun majestátních stromů? Zkušení sportovci si změří síly během závodu a milovníci přírody se dozví spoustu zajímavého o alejích. Šlápněte s námi do pedálů za kampaň Zachraňme stromy,“ vyzývá organizátorka Natálie Pivoňka Faltýnová z Arniky.

Aleje snižují prašnost, teplotu a hluk, v krajině pomáhají udržovat vodu a zlepšují orientaci při zhoršené viditelnosti. Jediný strom během vegetačního období vyrobí kyslík pro deset lidí. Navíc jsou stromy domovem pro stovky druhů hmyzu, ptáků, savců a dalších organismů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…