Asociace cestovních kanceláří: Bez dovolené i bez peněz! Dejte si pozor, komu svěřujete své finance

15.03.2023 8:24 | Tisková zpráva

Asociace cestovních kanceláří ČR opakovaně upozorňuje spotřebitele na obezřetnost při vybírání dovolené a její koupě! Vaše dovolená může skončit ještě dříve, než začala.

Asociace cestovních kanceláří: Bez dovolené i bez peněz! Dejte si pozor, komu svěřujete své finance
Foto: ackcr.cz
Popisek: Asociace cestovních kanceláří ČR - logo

Na českém trhu působí řada subjektů či fyzických osob usazených v zahraničí, které nejsou pojištěnou cestovní kanceláří a ani cestovní agenturou a které nabízejí na první pohled lákavé nabídky dovolené, resp. kombinaci služeb naplňující dle zákona č. 159/1999 Sb. pojem zájezd. Po zaplacení financí však nemusíte nikam odletět či v místě se o vás v případě nouze nemusí nikdo postarat či zajistit objednané služby. 

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Bohužel roste počet podvedených klientů, kteří si nejčastěji na základě reklamy na sociálních sítích, zakoupí svou dovolenou u fyzické osoby, často žijící v zahraničí, která není cestovní kanceláří. Těmto osobám svěřené peníze, však nejsou nijak pojištěny!

Neriskujte a připomeňme si proto:

Organizovat zájezd smí pouze dle zákona koncesovaná a pro případ úpadku zajištěná cestovní kancelář, která je uvedena v seznamu Ministerstva pro místní rozvoj: https://mmr.cz/cs/ministerstvo/cestovni-ruch/seznam-cestovnich-kancelari

Zprostředkovávat zájezdy výše uvedených cestovních kanceláří může pouze cestovní agentura či cestovní kancelář v roli cestovní agentury.

Smlouva o zájezdu je vždy uzavíraná s koncesovanou a zajištěnou cestovní kanceláří.

I prodej zahraničních cestovních kanceláří musí být cestovními agenturami nahlášen na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, stejně tak musí být doloženo jejich zajištění!

Pokud si zakoupíte zájezd u jiného subjektu, vystavujete sebe i své finance riziku!

Asociace proto vždy doporučuje klientům, aby si před nákupem dovolené ověřili organizátora zájezdu, tedy zda se jedná pojištěnou koncesovanou cestovní kancelář, případně využili pro její zprostředkování cestovní agenturu, která jim doloží pojištění cestovní kanceláře, jenž je organizátorem zájezdu.

Cestovní kanceláře jsou nejen pojištěny, takže ani v případě jejich úpadku nepřijdete o vložené finance, ale jsou zejména profesionály, kteří se o vás umí postarat v případě jakékoliv nenadálé situace či pomoci vám v nesnázích!

Nezůstanete tak na letišti v České republice či v zahraničí bez zajištěných služeb a financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…