Asociace cestovních kanceláří: Bulharské pobřeží je bezpečné

17.06.2023 20:41 | Tisková zpráva

Asociace cestovních kanceláří České republiky reaguje na zprávu, kterou zveřejnila některá média a která hovoří o tom, že v Bulharsku hrozí nebezpečí v důsledku velkého množství sladkovodního planktonu vyplaveného do Černého moře v oblasti Oděsy v souvislosti s protržením Kachovské přehrady. Zprávu prý poskytl novinářům jistý Viktor Komarin, ředitel Ukrajinského národního centra mořské ekologie.

Asociace cestovních kanceláří: Bulharské pobřeží je bezpečné
Foto: ackcr.cz
Popisek: Asociace cestovních kanceláří ČR - logo

Podle komunikace Asociace s bulharskými partnery, není takové tvrzení podložené žádnými argumenty a nebere v úvahu mnoho skutečností, které toto tvrzení zpochybňují. Jedná se především o velkou vzdálenost Oděsy od pobřeží Bulharska (více než 700 km) a především o skutečnost, že ještě před bulharským pobřežím se v Rumunsku vlévá do Černého moře jedna z největších evropských řek Dunaj.

V tuto chvíli je tedy naprosto neopodstatněné vyvolávat v době rozbíhající se vrcholné turistické sezóny paniku mezi lidmi, kteří do Bulharska na dovolenou míří.

Je samozřejmé, že příslušné rumunské i bulharské orgány celou situaci monitorují a v případě nebezpečí budou veřejnost včas varovat. Jednat v tuto chvíli jen na základě dohadů Ukrajinského národního centra mořské ekologie je velmi nezodpovědné a zavádějící.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…